Meten aan software: ook in het informatica-onderwijs [Measurement of Software: also in Computer Science Courses]

Klaas van den Berg

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Software-metrieken worden gebruikt om de kwaliteit van software te kwantificeren, en wel van het software-produkt, het ontwikkelproces en van de benodigde middelen. Deze metrieken kunnen in het informatica-onderwijs door zowel de docent als de student worden benut. Twee voorbeelden van produkt-metrieken worden gegeven: ten eerste metrieken gebaseerd op de afhankelijkheidsstructuur in het ontwerp en in het programma, en ten tweede metrieken gebaseerd op de besturingsstructuur in het programma. Gereedschappen ondersteunen de objectieve bepaling van de metriekwaarden. Met het programmeeronderwijs in de functionele programmeertaal Miranda worden deze metrieken geïllustreerd.
  Original languageUndefined
  Pages (from-to)48-53
  Number of pages6
  JournalTINFON
  Volume4
  Issue number2
  Publication statusPublished - 1995

  Keywords

  • EWI-10109
  • SE-SMM: Software Measurement and Metrics

  Cite this

  @article{c8afe944369a4526a226caf9bef92594,
  title = "Meten aan software: ook in het informatica-onderwijs [Measurement of Software: also in Computer Science Courses]",
  abstract = "Software-metrieken worden gebruikt om de kwaliteit van software te kwantificeren, en wel van het software-produkt, het ontwikkelproces en van de benodigde middelen. Deze metrieken kunnen in het informatica-onderwijs door zowel de docent als de student worden benut. Twee voorbeelden van produkt-metrieken worden gegeven: ten eerste metrieken gebaseerd op de afhankelijkheidsstructuur in het ontwerp en in het programma, en ten tweede metrieken gebaseerd op de besturingsstructuur in het programma. Gereedschappen ondersteunen de objectieve bepaling van de metriekwaarden. Met het programmeeronderwijs in de functionele programmeertaal Miranda worden deze metrieken ge{\"i}llustreerd.",
  keywords = "EWI-10109, SE-SMM: Software Measurement and Metrics",
  author = "{van den Berg}, Klaas",
  year = "1995",
  language = "Undefined",
  volume = "4",
  pages = "48--53",
  journal = "TINFON",
  issn = "0927-8982",
  publisher = "Stichting TINFON",
  number = "2",

  }

  Meten aan software: ook in het informatica-onderwijs [Measurement of Software: also in Computer Science Courses]. / van den Berg, Klaas.

  In: TINFON, Vol. 4, No. 2, 1995, p. 48-53.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Meten aan software: ook in het informatica-onderwijs [Measurement of Software: also in Computer Science Courses]

  AU - van den Berg, Klaas

  PY - 1995

  Y1 - 1995

  N2 - Software-metrieken worden gebruikt om de kwaliteit van software te kwantificeren, en wel van het software-produkt, het ontwikkelproces en van de benodigde middelen. Deze metrieken kunnen in het informatica-onderwijs door zowel de docent als de student worden benut. Twee voorbeelden van produkt-metrieken worden gegeven: ten eerste metrieken gebaseerd op de afhankelijkheidsstructuur in het ontwerp en in het programma, en ten tweede metrieken gebaseerd op de besturingsstructuur in het programma. Gereedschappen ondersteunen de objectieve bepaling van de metriekwaarden. Met het programmeeronderwijs in de functionele programmeertaal Miranda worden deze metrieken geïllustreerd.

  AB - Software-metrieken worden gebruikt om de kwaliteit van software te kwantificeren, en wel van het software-produkt, het ontwikkelproces en van de benodigde middelen. Deze metrieken kunnen in het informatica-onderwijs door zowel de docent als de student worden benut. Twee voorbeelden van produkt-metrieken worden gegeven: ten eerste metrieken gebaseerd op de afhankelijkheidsstructuur in het ontwerp en in het programma, en ten tweede metrieken gebaseerd op de besturingsstructuur in het programma. Gereedschappen ondersteunen de objectieve bepaling van de metriekwaarden. Met het programmeeronderwijs in de functionele programmeertaal Miranda worden deze metrieken geïllustreerd.

  KW - EWI-10109

  KW - SE-SMM: Software Measurement and Metrics

  M3 - Article

  VL - 4

  SP - 48

  EP - 53

  JO - TINFON

  JF - TINFON

  SN - 0927-8982

  IS - 2

  ER -