Naar een geïntegreerde interventie in de organisatie van de informatievoorziening

Fons Panneman, Casper van den Wall Bake, Linda Terlouw, Danny Greefhorst, Pascal van Eck, Jaap de Hoog

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  55 Downloads (Pure)

  Abstract

  Binnen het managementdomein van informatievoorziening is een aantal disciplines ontstaan, allen gericht op een optimale inzet van ICT in organisaties. Zo tref je ook binnen het Ngi de afdelingen Informatiemanagement, Architectuur en Governance aan, die elkaar inhoudelijk lijken te overlappen. Deze disciplines kunnen elkaar echter ook versterken als ze tot een geïntegreerde interventie leiden in de werkpraktijk van organisatie en informatie. In onderstaande, overigens fictieve casus laten de auteurs zien dat de disciplines weliswaar een specifiek perspectief hanteren, maar ook complementair zijn en daarmee een sterk interventiemiddel vormen bij ICT-problemen in organisaties.
  Original languageUndefined
  Pages (from-to)-
  Number of pages1
  JournalVia nova architectura
  Volume2012
  Publication statusPublished - 13 Jun 2012

  Keywords

  • SCS-Services

  Cite this

  Panneman, F., van den Wall Bake, C., Terlouw, L., Greefhorst, D., van Eck, P., & de Hoog, J. (2012). Naar een geïntegreerde interventie in de organisatie van de informatievoorziening. Via nova architectura, 2012, -.
  Panneman, Fons ; van den Wall Bake, Casper ; Terlouw, Linda ; Greefhorst, Danny ; van Eck, Pascal ; de Hoog, Jaap. / Naar een geïntegreerde interventie in de organisatie van de informatievoorziening. In: Via nova architectura. 2012 ; Vol. 2012. pp. -.
  @article{569879b0953140f9b93a000e57ffe842,
  title = "Naar een ge{\"i}ntegreerde interventie in de organisatie van de informatievoorziening",
  abstract = "Binnen het managementdomein van informatievoorziening is een aantal disciplines ontstaan, allen gericht op een optimale inzet van ICT in organisaties. Zo tref je ook binnen het Ngi de afdelingen Informatiemanagement, Architectuur en Governance aan, die elkaar inhoudelijk lijken te overlappen. Deze disciplines kunnen elkaar echter ook versterken als ze tot een ge{\"i}ntegreerde interventie leiden in de werkpraktijk van organisatie en informatie. In onderstaande, overigens fictieve casus laten de auteurs zien dat de disciplines weliswaar een specifiek perspectief hanteren, maar ook complementair zijn en daarmee een sterk interventiemiddel vormen bij ICT-problemen in organisaties.",
  keywords = "SCS-Services",
  author = "Fons Panneman and {van den Wall Bake}, Casper and Linda Terlouw and Danny Greefhorst and {van Eck}, Pascal and {de Hoog}, Jaap",
  note = "eemcs-eprint-21934",
  year = "2012",
  month = "6",
  day = "13",
  language = "Undefined",
  volume = "2012",
  pages = "--",
  journal = "Via nova architectura",
  issn = "1877-2994",
  publisher = "Via nova architectura",

  }

  Panneman, F, van den Wall Bake, C, Terlouw, L, Greefhorst, D, van Eck, P & de Hoog, J 2012, 'Naar een geïntegreerde interventie in de organisatie van de informatievoorziening', Via nova architectura, vol. 2012, pp. -.

  Naar een geïntegreerde interventie in de organisatie van de informatievoorziening. / Panneman, Fons; van den Wall Bake, Casper; Terlouw, Linda; Greefhorst, Danny; van Eck, Pascal; de Hoog, Jaap.

  In: Via nova architectura, Vol. 2012, 13.06.2012, p. -.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Naar een geïntegreerde interventie in de organisatie van de informatievoorziening

  AU - Panneman, Fons

  AU - van den Wall Bake, Casper

  AU - Terlouw, Linda

  AU - Greefhorst, Danny

  AU - van Eck, Pascal

  AU - de Hoog, Jaap

  N1 - eemcs-eprint-21934

  PY - 2012/6/13

  Y1 - 2012/6/13

  N2 - Binnen het managementdomein van informatievoorziening is een aantal disciplines ontstaan, allen gericht op een optimale inzet van ICT in organisaties. Zo tref je ook binnen het Ngi de afdelingen Informatiemanagement, Architectuur en Governance aan, die elkaar inhoudelijk lijken te overlappen. Deze disciplines kunnen elkaar echter ook versterken als ze tot een geïntegreerde interventie leiden in de werkpraktijk van organisatie en informatie. In onderstaande, overigens fictieve casus laten de auteurs zien dat de disciplines weliswaar een specifiek perspectief hanteren, maar ook complementair zijn en daarmee een sterk interventiemiddel vormen bij ICT-problemen in organisaties.

  AB - Binnen het managementdomein van informatievoorziening is een aantal disciplines ontstaan, allen gericht op een optimale inzet van ICT in organisaties. Zo tref je ook binnen het Ngi de afdelingen Informatiemanagement, Architectuur en Governance aan, die elkaar inhoudelijk lijken te overlappen. Deze disciplines kunnen elkaar echter ook versterken als ze tot een geïntegreerde interventie leiden in de werkpraktijk van organisatie en informatie. In onderstaande, overigens fictieve casus laten de auteurs zien dat de disciplines weliswaar een specifiek perspectief hanteren, maar ook complementair zijn en daarmee een sterk interventiemiddel vormen bij ICT-problemen in organisaties.

  KW - SCS-Services

  M3 - Article

  VL - 2012

  SP - -

  JO - Via nova architectura

  JF - Via nova architectura

  SN - 1877-2994

  ER -

  Panneman F, van den Wall Bake C, Terlouw L, Greefhorst D, van Eck P, de Hoog J. Naar een geïntegreerde interventie in de organisatie van de informatievoorziening. Via nova architectura. 2012 Jun 13;2012:-.