Naar een klimaatbestendiger Overijssel: analyse van klimaatbeleid bij Overijsselse gemeenten

Maya Marieke van den Berg

Research output: Book/ReportReportProfessional

31 Downloads (Pure)

Abstract

In dit rapport worden de resultaten geanalyseerd van een onderzoek dat medio 2010 is uitgevoerd onder de Overijsselse gemeenten. Doel van dit onderzoek was inzicht te krijgen in het klimaatbeleid dat gevoerd wordt door de gemeenten in Overijssel, en daarbij vooral te focussen op de rol van water in dit beleid. Voor het onderzoek is een vragenlijst ingevuld door 70 gemeentelijke medewerkers bij ruimtelijke ordening (RO), milieu en water van de 25 Overijsselse gemeenten. De resultaten van deze kwantitatieve inventarisatie zijn in een eerdere fase gepresenteerd in het rapport Klimaatbeleid bij Overijsselse gemeenten: Resultaten van een kwantitatieve inventarisatie.
Original languageDutch
Place of PublicationEnschede
PublisherCenter for Clean Technology and Environmental Policy
Number of pages39
Publication statusPublished - 2011

Publication series

Name
PublisherUniversity of Twente, CSTM

Keywords

  • METIS-279336
  • IR-77988

Cite this

van den Berg, M. M. (2011). Naar een klimaatbestendiger Overijssel: analyse van klimaatbeleid bij Overijsselse gemeenten. Enschede: Center for Clean Technology and Environmental Policy.
van den Berg, Maya Marieke. / Naar een klimaatbestendiger Overijssel: analyse van klimaatbeleid bij Overijsselse gemeenten. Enschede : Center for Clean Technology and Environmental Policy, 2011. 39 p.
@book{60d76e05dc8c4a92b2e80bbd8ef27e06,
title = "Naar een klimaatbestendiger Overijssel: analyse van klimaatbeleid bij Overijsselse gemeenten",
abstract = "In dit rapport worden de resultaten geanalyseerd van een onderzoek dat medio 2010 is uitgevoerd onder de Overijsselse gemeenten. Doel van dit onderzoek was inzicht te krijgen in het klimaatbeleid dat gevoerd wordt door de gemeenten in Overijssel, en daarbij vooral te focussen op de rol van water in dit beleid. Voor het onderzoek is een vragenlijst ingevuld door 70 gemeentelijke medewerkers bij ruimtelijke ordening (RO), milieu en water van de 25 Overijsselse gemeenten. De resultaten van deze kwantitatieve inventarisatie zijn in een eerdere fase gepresenteerd in het rapport Klimaatbeleid bij Overijsselse gemeenten: Resultaten van een kwantitatieve inventarisatie.",
keywords = "METIS-279336, IR-77988",
author = "{van den Berg}, {Maya Marieke}",
note = "Dit rapport is opgesteld voor het project Local climate preparedness in municipalities: An analysis of municipal climate mitigation, adaptation and disaster management strategies in the Dutch province of Overijssel, particular in relation with water management and new urban extension areas dat gefinancieerd wordt door het waterschap Groot Salland. Dit project maakt deel uit van het INTERREG IVB-project WAVE. Binnen WAVE werken de waterschappen Groot Salland en Regge en Dinkel samen met partners uit Frankrijk, Engeland, Duitsland en Belgi{\"e} aan de realisatie van klimaatbestendig regionaal waterbeheer",
year = "2011",
language = "Dutch",
publisher = "Center for Clean Technology and Environmental Policy",
address = "Netherlands",

}

van den Berg, MM 2011, Naar een klimaatbestendiger Overijssel: analyse van klimaatbeleid bij Overijsselse gemeenten. Center for Clean Technology and Environmental Policy, Enschede.

Naar een klimaatbestendiger Overijssel: analyse van klimaatbeleid bij Overijsselse gemeenten. / van den Berg, Maya Marieke.

Enschede : Center for Clean Technology and Environmental Policy, 2011. 39 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Naar een klimaatbestendiger Overijssel: analyse van klimaatbeleid bij Overijsselse gemeenten

AU - van den Berg, Maya Marieke

N1 - Dit rapport is opgesteld voor het project Local climate preparedness in municipalities: An analysis of municipal climate mitigation, adaptation and disaster management strategies in the Dutch province of Overijssel, particular in relation with water management and new urban extension areas dat gefinancieerd wordt door het waterschap Groot Salland. Dit project maakt deel uit van het INTERREG IVB-project WAVE. Binnen WAVE werken de waterschappen Groot Salland en Regge en Dinkel samen met partners uit Frankrijk, Engeland, Duitsland en België aan de realisatie van klimaatbestendig regionaal waterbeheer

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - In dit rapport worden de resultaten geanalyseerd van een onderzoek dat medio 2010 is uitgevoerd onder de Overijsselse gemeenten. Doel van dit onderzoek was inzicht te krijgen in het klimaatbeleid dat gevoerd wordt door de gemeenten in Overijssel, en daarbij vooral te focussen op de rol van water in dit beleid. Voor het onderzoek is een vragenlijst ingevuld door 70 gemeentelijke medewerkers bij ruimtelijke ordening (RO), milieu en water van de 25 Overijsselse gemeenten. De resultaten van deze kwantitatieve inventarisatie zijn in een eerdere fase gepresenteerd in het rapport Klimaatbeleid bij Overijsselse gemeenten: Resultaten van een kwantitatieve inventarisatie.

AB - In dit rapport worden de resultaten geanalyseerd van een onderzoek dat medio 2010 is uitgevoerd onder de Overijsselse gemeenten. Doel van dit onderzoek was inzicht te krijgen in het klimaatbeleid dat gevoerd wordt door de gemeenten in Overijssel, en daarbij vooral te focussen op de rol van water in dit beleid. Voor het onderzoek is een vragenlijst ingevuld door 70 gemeentelijke medewerkers bij ruimtelijke ordening (RO), milieu en water van de 25 Overijsselse gemeenten. De resultaten van deze kwantitatieve inventarisatie zijn in een eerdere fase gepresenteerd in het rapport Klimaatbeleid bij Overijsselse gemeenten: Resultaten van een kwantitatieve inventarisatie.

KW - METIS-279336

KW - IR-77988

M3 - Report

BT - Naar een klimaatbestendiger Overijssel: analyse van klimaatbeleid bij Overijsselse gemeenten

PB - Center for Clean Technology and Environmental Policy

CY - Enschede

ER -

van den Berg MM. Naar een klimaatbestendiger Overijssel: analyse van klimaatbeleid bij Overijsselse gemeenten. Enschede: Center for Clean Technology and Environmental Policy, 2011. 39 p.