Oneerlijke platform-to-business-handelspraktijken: oude kwesties, nieuwe regelgeving

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Dit artikel biedt een kritische blik op de oneerlijke platform-to-business-handelspraktijken en op het vermogen van de voorgestelde regelgeving om deze oude problemen op te lossen. De voorgestelde verordening is omdat zij de transparantie bevordert, een belangrijke stap om te komen tot een eerlijkere digitale omgeving voor professionele gebruikers. Toch is zij op zichzelf niet genoeg om de moeilijke vragen rondom de billijkheid te beantwoorden. Hier blijft mededingingsrecht een belangrijke rol spelen.
Original languageDutch
JournalSEW : tijdschrift voor Europees en economisch recht
Volume2018
Issue number12
Publication statusPublished - 31 Dec 2018

Cite this

@article{3b466e722b52459fa7fa5188f735d330,
title = "Oneerlijke platform-to-business-handelspraktijken: oude kwesties, nieuwe regelgeving",
abstract = "Dit artikel biedt een kritische blik op de oneerlijke platform-to-business-handelspraktijken en op het vermogen van de voorgestelde regelgeving om deze oude problemen op te lossen. De voorgestelde verordening is omdat zij de transparantie bevordert, een belangrijke stap om te komen tot een eerlijkere digitale omgeving voor professionele gebruikers. Toch is zij op zichzelf niet genoeg om de moeilijke vragen rondom de billijkheid te beantwoorden. Hier blijft mededingingsrecht een belangrijke rol spelen.",
author = "Daskalova, {Victoria Ivanova}",
year = "2018",
month = "12",
day = "31",
language = "Dutch",
volume = "2018",
journal = "SEW : tijdschrift voor Europees en economisch recht",
issn = "0165-098X",
publisher = "Uitgeverij Paris",
number = "12",

}

Oneerlijke platform-to-business-handelspraktijken : oude kwesties, nieuwe regelgeving . / Daskalova, Victoria Ivanova.

In: SEW : tijdschrift voor Europees en economisch recht, Vol. 2018, No. 12, 31.12.2018.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Oneerlijke platform-to-business-handelspraktijken

T2 - oude kwesties, nieuwe regelgeving

AU - Daskalova, Victoria Ivanova

PY - 2018/12/31

Y1 - 2018/12/31

N2 - Dit artikel biedt een kritische blik op de oneerlijke platform-to-business-handelspraktijken en op het vermogen van de voorgestelde regelgeving om deze oude problemen op te lossen. De voorgestelde verordening is omdat zij de transparantie bevordert, een belangrijke stap om te komen tot een eerlijkere digitale omgeving voor professionele gebruikers. Toch is zij op zichzelf niet genoeg om de moeilijke vragen rondom de billijkheid te beantwoorden. Hier blijft mededingingsrecht een belangrijke rol spelen.

AB - Dit artikel biedt een kritische blik op de oneerlijke platform-to-business-handelspraktijken en op het vermogen van de voorgestelde regelgeving om deze oude problemen op te lossen. De voorgestelde verordening is omdat zij de transparantie bevordert, een belangrijke stap om te komen tot een eerlijkere digitale omgeving voor professionele gebruikers. Toch is zij op zichzelf niet genoeg om de moeilijke vragen rondom de billijkheid te beantwoorden. Hier blijft mededingingsrecht een belangrijke rol spelen.

M3 - Article

VL - 2018

JO - SEW : tijdschrift voor Europees en economisch recht

JF - SEW : tijdschrift voor Europees en economisch recht

SN - 0165-098X

IS - 12

ER -