Ontwerpgereedschappen voor geintegreerde optische schakelingen

R.M. de Ridder, Hugo Hoekstra, F.H.G.M. Wijnands, Frank Wijnands, Xaveer Leijtens, Meint K. Smit, Cor van Dam

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  12 Downloads (Pure)

  Abstract

  De geintegreerde optica is een relatief jong vakgebied. De gereedschappen die een ontwerper op dit terrein ter beschikking staan zijn dan ook minder ver ontwikkeld dan die voor de micro-electronica. Tevens zijn dergelijke hulpmiddelen nauwelijks commercieel verkrijgbaar. Dit heeft geleid tot een grote varieteit aan onderling weinig compatibele computerprogramma's, die niet voor alle onderzoekers even gemakkelijk toegankelijk zijn. Van groot belang is de onderlinge koppeling van ontwerpgegevens, simulatiemodellen en patronen van de voor de vervaardiging benodigde lithografische maskers. Om deze redenen is in het Innovatief Onderzoeksprogramma "Elektro-Optics" een samenwerkingsproject geinitieerd van groepen aan de Technische Universiteit Delft, de Universiteit Twente en PTT Research.
  Original languageUndefined
  Pages (from-to)5-12
  JournalNederlands Tijdschrift voor Fotonica
  Volume20
  Issue number1
  Publication statusPublished - 1994

  Keywords

  • METIS-116878
  • IR-97920

  Cite this

  de Ridder, R. M., Hoekstra, H., Wijnands, F. H. G. M., Wijnands, F., Leijtens, X., Smit, M. K., & van Dam, C. (1994). Ontwerpgereedschappen voor geintegreerde optische schakelingen. Nederlands Tijdschrift voor Fotonica, 20(1), 5-12.
  de Ridder, R.M. ; Hoekstra, Hugo ; Wijnands, F.H.G.M. ; Wijnands, Frank ; Leijtens, Xaveer ; Smit, Meint K. ; van Dam, Cor. / Ontwerpgereedschappen voor geintegreerde optische schakelingen. In: Nederlands Tijdschrift voor Fotonica. 1994 ; Vol. 20, No. 1. pp. 5-12.
  @article{e4400431623d449a9c5a99b0f9a51875,
  title = "Ontwerpgereedschappen voor geintegreerde optische schakelingen",
  abstract = "De geintegreerde optica is een relatief jong vakgebied. De gereedschappen die een ontwerper op dit terrein ter beschikking staan zijn dan ook minder ver ontwikkeld dan die voor de micro-electronica. Tevens zijn dergelijke hulpmiddelen nauwelijks commercieel verkrijgbaar. Dit heeft geleid tot een grote varieteit aan onderling weinig compatibele computerprogramma's, die niet voor alle onderzoekers even gemakkelijk toegankelijk zijn. Van groot belang is de onderlinge koppeling van ontwerpgegevens, simulatiemodellen en patronen van de voor de vervaardiging benodigde lithografische maskers. Om deze redenen is in het Innovatief Onderzoeksprogramma {"}Elektro-Optics{"} een samenwerkingsproject geinitieerd van groepen aan de Technische Universiteit Delft, de Universiteit Twente en PTT Research.",
  keywords = "METIS-116878, IR-97920",
  author = "{de Ridder}, R.M. and Hugo Hoekstra and F.H.G.M. Wijnands and Frank Wijnands and Xaveer Leijtens and Smit, {Meint K.} and {van Dam}, Cor",
  year = "1994",
  language = "Undefined",
  volume = "20",
  pages = "5--12",
  journal = "Photonics magazine",
  issn = "2468-0826",
  publisher = "PhotonicsNL",
  number = "1",

  }

  de Ridder, RM, Hoekstra, H, Wijnands, FHGM, Wijnands, F, Leijtens, X, Smit, MK & van Dam, C 1994, 'Ontwerpgereedschappen voor geintegreerde optische schakelingen', Nederlands Tijdschrift voor Fotonica, vol. 20, no. 1, pp. 5-12.

  Ontwerpgereedschappen voor geintegreerde optische schakelingen. / de Ridder, R.M.; Hoekstra, Hugo; Wijnands, F.H.G.M.; Wijnands, Frank; Leijtens, Xaveer; Smit, Meint K.; van Dam, Cor.

  In: Nederlands Tijdschrift voor Fotonica, Vol. 20, No. 1, 1994, p. 5-12.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Ontwerpgereedschappen voor geintegreerde optische schakelingen

  AU - de Ridder, R.M.

  AU - Hoekstra, Hugo

  AU - Wijnands, F.H.G.M.

  AU - Wijnands, Frank

  AU - Leijtens, Xaveer

  AU - Smit, Meint K.

  AU - van Dam, Cor

  PY - 1994

  Y1 - 1994

  N2 - De geintegreerde optica is een relatief jong vakgebied. De gereedschappen die een ontwerper op dit terrein ter beschikking staan zijn dan ook minder ver ontwikkeld dan die voor de micro-electronica. Tevens zijn dergelijke hulpmiddelen nauwelijks commercieel verkrijgbaar. Dit heeft geleid tot een grote varieteit aan onderling weinig compatibele computerprogramma's, die niet voor alle onderzoekers even gemakkelijk toegankelijk zijn. Van groot belang is de onderlinge koppeling van ontwerpgegevens, simulatiemodellen en patronen van de voor de vervaardiging benodigde lithografische maskers. Om deze redenen is in het Innovatief Onderzoeksprogramma "Elektro-Optics" een samenwerkingsproject geinitieerd van groepen aan de Technische Universiteit Delft, de Universiteit Twente en PTT Research.

  AB - De geintegreerde optica is een relatief jong vakgebied. De gereedschappen die een ontwerper op dit terrein ter beschikking staan zijn dan ook minder ver ontwikkeld dan die voor de micro-electronica. Tevens zijn dergelijke hulpmiddelen nauwelijks commercieel verkrijgbaar. Dit heeft geleid tot een grote varieteit aan onderling weinig compatibele computerprogramma's, die niet voor alle onderzoekers even gemakkelijk toegankelijk zijn. Van groot belang is de onderlinge koppeling van ontwerpgegevens, simulatiemodellen en patronen van de voor de vervaardiging benodigde lithografische maskers. Om deze redenen is in het Innovatief Onderzoeksprogramma "Elektro-Optics" een samenwerkingsproject geinitieerd van groepen aan de Technische Universiteit Delft, de Universiteit Twente en PTT Research.

  KW - METIS-116878

  KW - IR-97920

  M3 - Article

  VL - 20

  SP - 5

  EP - 12

  JO - Photonics magazine

  JF - Photonics magazine

  SN - 2468-0826

  IS - 1

  ER -

  de Ridder RM, Hoekstra H, Wijnands FHGM, Wijnands F, Leijtens X, Smit MK et al. Ontwerpgereedschappen voor geintegreerde optische schakelingen. Nederlands Tijdschrift voor Fotonica. 1994;20(1):5-12.