Oppervlaktebewerkingen met hoogvermogen lasers

Research output: Book/ReportBookAcademic

Abstract

Het bewerken van metalen oppervlakken met behulp van een hoogvermogen laser biedt vele voordelen ten opzichte van conventionele technieken voor oppervlaktebewerken. Zo kan de bewerking zeer lokaal worden uitgevoerd, waardoor het product niet vervormt en worden oppervlakken van een hoge kwaliteit verkregen. In de voorlichtingspublicatie VM 121 “Hoogvermogen lasers voor het bewerken van metalen” [1] worden verschillende (theoretische) onderwerpen die een rol spelen bij het bewerken (snijden, lassen, oppervlakte bewerken, enz.) van metalen gedetailleerd( er) behandeld. Deze praktijkaanbeveling wil met name inzicht geven in de praktische aspecten die bij het gebruik van een hoogvermogen laser voor het oppervlaktebewerken aan de orde komen.
Original languageDutch
Place of PublicationZoetermeer
PublisherVereniging FME-CWM
Number of pages16
Publication statusPublished - 2009

Publication series

NamePraktijkaanbeveling PA.09.13
PublisherVereniging FME-CWM

Keywords

  • IR-76812

Cite this

Römer, G. R. B. E., & Senter, P. F. (2009). Oppervlaktebewerkingen met hoogvermogen lasers. (Praktijkaanbeveling PA.09.13). Zoetermeer: Vereniging FME-CWM.
Römer, Gerardus Richardus, Bernardus, Engelina ; Senter, P.F. / Oppervlaktebewerkingen met hoogvermogen lasers. Zoetermeer : Vereniging FME-CWM, 2009. 16 p. (Praktijkaanbeveling PA.09.13).
@book{2631f4d3a43c445e876b20fac26a7327,
title = "Oppervlaktebewerkingen met hoogvermogen lasers",
abstract = "Het bewerken van metalen oppervlakken met behulp van een hoogvermogen laser biedt vele voordelen ten opzichte van conventionele technieken voor oppervlaktebewerken. Zo kan de bewerking zeer lokaal worden uitgevoerd, waardoor het product niet vervormt en worden oppervlakken van een hoge kwaliteit verkregen. In de voorlichtingspublicatie VM 121 “Hoogvermogen lasers voor het bewerken van metalen” [1] worden verschillende (theoretische) onderwerpen die een rol spelen bij het bewerken (snijden, lassen, oppervlakte bewerken, enz.) van metalen gedetailleerd( er) behandeld. Deze praktijkaanbeveling wil met name inzicht geven in de praktische aspecten die bij het gebruik van een hoogvermogen laser voor het oppervlaktebewerken aan de orde komen.",
keywords = "IR-76812",
author = "R{\"o}mer, {Gerardus Richardus, Bernardus, Engelina} and P.F. Senter",
year = "2009",
language = "Dutch",
series = "Praktijkaanbeveling PA.09.13",
publisher = "Vereniging FME-CWM",

}

Römer, GRBE & Senter, PF 2009, Oppervlaktebewerkingen met hoogvermogen lasers. Praktijkaanbeveling PA.09.13, Vereniging FME-CWM, Zoetermeer.

Oppervlaktebewerkingen met hoogvermogen lasers. / Römer, Gerardus Richardus, Bernardus, Engelina; Senter, P.F.

Zoetermeer : Vereniging FME-CWM, 2009. 16 p. (Praktijkaanbeveling PA.09.13).

Research output: Book/ReportBookAcademic

TY - BOOK

T1 - Oppervlaktebewerkingen met hoogvermogen lasers

AU - Römer, Gerardus Richardus, Bernardus, Engelina

AU - Senter, P.F.

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Het bewerken van metalen oppervlakken met behulp van een hoogvermogen laser biedt vele voordelen ten opzichte van conventionele technieken voor oppervlaktebewerken. Zo kan de bewerking zeer lokaal worden uitgevoerd, waardoor het product niet vervormt en worden oppervlakken van een hoge kwaliteit verkregen. In de voorlichtingspublicatie VM 121 “Hoogvermogen lasers voor het bewerken van metalen” [1] worden verschillende (theoretische) onderwerpen die een rol spelen bij het bewerken (snijden, lassen, oppervlakte bewerken, enz.) van metalen gedetailleerd( er) behandeld. Deze praktijkaanbeveling wil met name inzicht geven in de praktische aspecten die bij het gebruik van een hoogvermogen laser voor het oppervlaktebewerken aan de orde komen.

AB - Het bewerken van metalen oppervlakken met behulp van een hoogvermogen laser biedt vele voordelen ten opzichte van conventionele technieken voor oppervlaktebewerken. Zo kan de bewerking zeer lokaal worden uitgevoerd, waardoor het product niet vervormt en worden oppervlakken van een hoge kwaliteit verkregen. In de voorlichtingspublicatie VM 121 “Hoogvermogen lasers voor het bewerken van metalen” [1] worden verschillende (theoretische) onderwerpen die een rol spelen bij het bewerken (snijden, lassen, oppervlakte bewerken, enz.) van metalen gedetailleerd( er) behandeld. Deze praktijkaanbeveling wil met name inzicht geven in de praktische aspecten die bij het gebruik van een hoogvermogen laser voor het oppervlaktebewerken aan de orde komen.

KW - IR-76812

M3 - Book

T3 - Praktijkaanbeveling PA.09.13

BT - Oppervlaktebewerkingen met hoogvermogen lasers

PB - Vereniging FME-CWM

CY - Zoetermeer

ER -

Römer GRBE, Senter PF. Oppervlaktebewerkingen met hoogvermogen lasers. Zoetermeer: Vereniging FME-CWM, 2009. 16 p. (Praktijkaanbeveling PA.09.13).