Participatie van oudere werknemers in innovatie

Jol Stoffers, Beatrice van der Heijden

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

40 Downloads (Pure)

Abstract

Bij innovatie is zelden aandacht voor innovatie in het werkgedrag van medewerkers, terwijl hiermee hun concurrentiekracht kan worden vergroot. In dit onderzoek tonen we de voorspellende waarde van employability ten aanzien van innovatief werkgedrag aan. Bovendien blijkt dat bij oudere medewerkers het verband tussen employability en innovatief werkgedrag sterker is dan bij hun jongere collega's. Participatie van oudere werknemers in innovatie kan worden vergroot door te investeren in employability. Na een uiteenzetting van ons onderzoek en de resultaten bespreken we de consequenties met betrekking tot de hrm-praktijken binnen het MKB.
Original languageUndefined
Pages (from-to)52-57
JournalTijdschrift voor ontwikkeling in organisaties
Volume3
Issue number2
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • IR-96291

Cite this

Stoffers, Jol ; van der Heijden, Beatrice. / Participatie van oudere werknemers in innovatie. In: Tijdschrift voor ontwikkeling in organisaties. 2014 ; Vol. 3, No. 2. pp. 52-57.
@article{7ad156cf162f441b8dad9f8d6d7a8284,
title = "Participatie van oudere werknemers in innovatie",
abstract = "Bij innovatie is zelden aandacht voor innovatie in het werkgedrag van medewerkers, terwijl hiermee hun concurrentiekracht kan worden vergroot. In dit onderzoek tonen we de voorspellende waarde van employability ten aanzien van innovatief werkgedrag aan. Bovendien blijkt dat bij oudere medewerkers het verband tussen employability en innovatief werkgedrag sterker is dan bij hun jongere collega's. Participatie van oudere werknemers in innovatie kan worden vergroot door te investeren in employability. Na een uiteenzetting van ons onderzoek en de resultaten bespreken we de consequenties met betrekking tot de hrm-praktijken binnen het MKB.",
keywords = "IR-96291",
author = "Jol Stoffers and {van der Heijden}, Beatrice",
year = "2014",
language = "Undefined",
volume = "3",
pages = "52--57",
journal = "Tijdschrift voor ontwikkeling in organisaties",
issn = "2211-4513",
publisher = "Vullers",
number = "2",

}

Stoffers, J & van der Heijden, B 2014, 'Participatie van oudere werknemers in innovatie', Tijdschrift voor ontwikkeling in organisaties, vol. 3, no. 2, pp. 52-57.

Participatie van oudere werknemers in innovatie. / Stoffers, Jol; van der Heijden, Beatrice.

In: Tijdschrift voor ontwikkeling in organisaties, Vol. 3, No. 2, 2014, p. 52-57.

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

TY - JOUR

T1 - Participatie van oudere werknemers in innovatie

AU - Stoffers, Jol

AU - van der Heijden, Beatrice

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Bij innovatie is zelden aandacht voor innovatie in het werkgedrag van medewerkers, terwijl hiermee hun concurrentiekracht kan worden vergroot. In dit onderzoek tonen we de voorspellende waarde van employability ten aanzien van innovatief werkgedrag aan. Bovendien blijkt dat bij oudere medewerkers het verband tussen employability en innovatief werkgedrag sterker is dan bij hun jongere collega's. Participatie van oudere werknemers in innovatie kan worden vergroot door te investeren in employability. Na een uiteenzetting van ons onderzoek en de resultaten bespreken we de consequenties met betrekking tot de hrm-praktijken binnen het MKB.

AB - Bij innovatie is zelden aandacht voor innovatie in het werkgedrag van medewerkers, terwijl hiermee hun concurrentiekracht kan worden vergroot. In dit onderzoek tonen we de voorspellende waarde van employability ten aanzien van innovatief werkgedrag aan. Bovendien blijkt dat bij oudere medewerkers het verband tussen employability en innovatief werkgedrag sterker is dan bij hun jongere collega's. Participatie van oudere werknemers in innovatie kan worden vergroot door te investeren in employability. Na een uiteenzetting van ons onderzoek en de resultaten bespreken we de consequenties met betrekking tot de hrm-praktijken binnen het MKB.

KW - IR-96291

M3 - Article

VL - 3

SP - 52

EP - 57

JO - Tijdschrift voor ontwikkeling in organisaties

JF - Tijdschrift voor ontwikkeling in organisaties

SN - 2211-4513

IS - 2

ER -