Positie van het vak informatica in havo/vwo

Bert Zwaneveld, Jacob Perrenet, N.M. van Diepen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

De vraag van dit artikel is: hoe moet het verder met het vak informatica in de bovenbouw van havo en van vwo? Deze vraag is relevant om een aantal redenen. Enerzijds gaat het om een tamelijk marginaal vak; slechts ongeveer 60% van de scholen biedt informatica aan. Anderzijds is er een discussie op gang aan het komen over de positie van het vak. Zo zijn er mensen die zich afvragen of informatica in de huidige vorm moet blijven bestaan, maar ook mensen die vinden dat de maatschappelijke relevantie van informatica zo groot is dat de positie ervan versterkt moet worden. In dit artikel geven we na een beschrijving van de huidige positie van het schoolvak informatica vooral argumenten pro het laatste standpunt en hoe dat vorm kan krijgen.
Original languageUndefined
Pages (from-to)37-54
JournalTijdschrift voor didactiek der B-wetenschappen
Volume26
Issue number1&2
Publication statusPublished - 2009

Keywords

  • IR-77650
  • METIS-261371

Cite this

Zwaneveld, B., Perrenet, J., & van Diepen, N. M. (2009). Positie van het vak informatica in havo/vwo. Tijdschrift voor didactiek der B-wetenschappen, 26(1&2), 37-54.
Zwaneveld, Bert ; Perrenet, Jacob ; van Diepen, N.M. / Positie van het vak informatica in havo/vwo. In: Tijdschrift voor didactiek der B-wetenschappen. 2009 ; Vol. 26, No. 1&2. pp. 37-54.
@article{bcda03e42c56419b951d802cf4d7f2ce,
title = "Positie van het vak informatica in havo/vwo",
abstract = "De vraag van dit artikel is: hoe moet het verder met het vak informatica in de bovenbouw van havo en van vwo? Deze vraag is relevant om een aantal redenen. Enerzijds gaat het om een tamelijk marginaal vak; slechts ongeveer 60{\%} van de scholen biedt informatica aan. Anderzijds is er een discussie op gang aan het komen over de positie van het vak. Zo zijn er mensen die zich afvragen of informatica in de huidige vorm moet blijven bestaan, maar ook mensen die vinden dat de maatschappelijke relevantie van informatica zo groot is dat de positie ervan versterkt moet worden. In dit artikel geven we na een beschrijving van de huidige positie van het schoolvak informatica vooral argumenten pro het laatste standpunt en hoe dat vorm kan krijgen.",
keywords = "IR-77650, METIS-261371",
author = "Bert Zwaneveld and Jacob Perrenet and {van Diepen}, N.M.",
year = "2009",
language = "Undefined",
volume = "26",
pages = "37--54",
journal = "Tijdschrift voor didactiek der B-wetenschappen",
issn = "0169-2917",
publisher = "Rijksuniversiteit Utrecht",
number = "1&2",

}

Zwaneveld, B, Perrenet, J & van Diepen, NM 2009, 'Positie van het vak informatica in havo/vwo' Tijdschrift voor didactiek der B-wetenschappen, vol. 26, no. 1&2, pp. 37-54.

Positie van het vak informatica in havo/vwo. / Zwaneveld, Bert; Perrenet, Jacob; van Diepen, N.M.

In: Tijdschrift voor didactiek der B-wetenschappen, Vol. 26, No. 1&2, 2009, p. 37-54.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Positie van het vak informatica in havo/vwo

AU - Zwaneveld, Bert

AU - Perrenet, Jacob

AU - van Diepen, N.M.

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - De vraag van dit artikel is: hoe moet het verder met het vak informatica in de bovenbouw van havo en van vwo? Deze vraag is relevant om een aantal redenen. Enerzijds gaat het om een tamelijk marginaal vak; slechts ongeveer 60% van de scholen biedt informatica aan. Anderzijds is er een discussie op gang aan het komen over de positie van het vak. Zo zijn er mensen die zich afvragen of informatica in de huidige vorm moet blijven bestaan, maar ook mensen die vinden dat de maatschappelijke relevantie van informatica zo groot is dat de positie ervan versterkt moet worden. In dit artikel geven we na een beschrijving van de huidige positie van het schoolvak informatica vooral argumenten pro het laatste standpunt en hoe dat vorm kan krijgen.

AB - De vraag van dit artikel is: hoe moet het verder met het vak informatica in de bovenbouw van havo en van vwo? Deze vraag is relevant om een aantal redenen. Enerzijds gaat het om een tamelijk marginaal vak; slechts ongeveer 60% van de scholen biedt informatica aan. Anderzijds is er een discussie op gang aan het komen over de positie van het vak. Zo zijn er mensen die zich afvragen of informatica in de huidige vorm moet blijven bestaan, maar ook mensen die vinden dat de maatschappelijke relevantie van informatica zo groot is dat de positie ervan versterkt moet worden. In dit artikel geven we na een beschrijving van de huidige positie van het schoolvak informatica vooral argumenten pro het laatste standpunt en hoe dat vorm kan krijgen.

KW - IR-77650

KW - METIS-261371

M3 - Article

VL - 26

SP - 37

EP - 54

JO - Tijdschrift voor didactiek der B-wetenschappen

JF - Tijdschrift voor didactiek der B-wetenschappen

SN - 0169-2917

IS - 1&2

ER -

Zwaneveld B, Perrenet J, van Diepen NM. Positie van het vak informatica in havo/vwo. Tijdschrift voor didactiek der B-wetenschappen. 2009;26(1&2):37-54.