Praktijk van regionaal bestuur in Noord-Brabant

Research output: Book/ReportReportAcademic

Abstract

Om de kennisontwikkeling over het Brabantse regionaal bestuur te vergroten heeft Universiteit Twente de structuur van Brabantse samenwerkingsverbanden geanalyseerd en de gevolgen daarvan voor gemeenten in kaart gebracht. Daarbij is gebruik gemaakt van gegevens die verzameld zijn in het kader van het onderzoek ‘Effecten van regionaal
bestuur voor gemeenten: bestuursstructuur, samenwerkingsrelaties, democratische kwaliteit en bestuurlijke effectiviteit’ dat Universiteit Twente in opdracht van BZK heeft verricht.
Na een korte uiteenzetting over de wijze waarop de inrichting en het functioneren van regionaal bestuur theoretisch is benaderd en over de methode waarmee dit is onderzocht, wordt in dit rapport een verdiepende analyse gegeven van het de praktijk van het Brabantse regionale bestuur en de gevolgen daarvan voor gemeenten. Het rapport sluit af met enkele conclusies en aanbevelingen.
Original languageDutch
Place of PublicationEnschede
PublisherUniversiteit Twente
Commissioning bodyprovincie Noord-Brabant
Number of pages46
Publication statusPublished - 5 May 2017

Keywords

  • regional governance
  • intermunicipal cooperation
  • local government

Cite this

@book{e5edb7d44dd34e6d9658ef496850119a,
title = "Praktijk van regionaal bestuur in Noord-Brabant",
abstract = "Om de kennisontwikkeling over het Brabantse regionaal bestuur te vergroten heeft Universiteit Twente de structuur van Brabantse samenwerkingsverbanden geanalyseerd en de gevolgen daarvan voor gemeenten in kaart gebracht. Daarbij is gebruik gemaakt van gegevens die verzameld zijn in het kader van het onderzoek ‘Effecten van regionaalbestuur voor gemeenten: bestuursstructuur, samenwerkingsrelaties, democratische kwaliteit en bestuurlijke effectiviteit’ dat Universiteit Twente in opdracht van BZK heeft verricht.Na een korte uiteenzetting over de wijze waarop de inrichting en het functioneren van regionaal bestuur theoretisch is benaderd en over de methode waarmee dit is onderzocht, wordt in dit rapport een verdiepende analyse gegeven van het de praktijk van het Brabantse regionale bestuur en de gevolgen daarvan voor gemeenten. Het rapport sluit af met enkele conclusies en aanbevelingen.",
keywords = "regional governance, intermunicipal cooperation, local government",
author = "Marcel Boogers and Klok, {Pieter J.}",
year = "2017",
month = "5",
day = "5",
language = "Dutch",
publisher = "Universiteit Twente",

}

Praktijk van regionaal bestuur in Noord-Brabant. / Boogers, Marcel ; Klok, Pieter J.

Enschede : Universiteit Twente, 2017. 46 p.

Research output: Book/ReportReportAcademic

TY - BOOK

T1 - Praktijk van regionaal bestuur in Noord-Brabant

AU - Boogers, Marcel

AU - Klok, Pieter J.

PY - 2017/5/5

Y1 - 2017/5/5

N2 - Om de kennisontwikkeling over het Brabantse regionaal bestuur te vergroten heeft Universiteit Twente de structuur van Brabantse samenwerkingsverbanden geanalyseerd en de gevolgen daarvan voor gemeenten in kaart gebracht. Daarbij is gebruik gemaakt van gegevens die verzameld zijn in het kader van het onderzoek ‘Effecten van regionaalbestuur voor gemeenten: bestuursstructuur, samenwerkingsrelaties, democratische kwaliteit en bestuurlijke effectiviteit’ dat Universiteit Twente in opdracht van BZK heeft verricht.Na een korte uiteenzetting over de wijze waarop de inrichting en het functioneren van regionaal bestuur theoretisch is benaderd en over de methode waarmee dit is onderzocht, wordt in dit rapport een verdiepende analyse gegeven van het de praktijk van het Brabantse regionale bestuur en de gevolgen daarvan voor gemeenten. Het rapport sluit af met enkele conclusies en aanbevelingen.

AB - Om de kennisontwikkeling over het Brabantse regionaal bestuur te vergroten heeft Universiteit Twente de structuur van Brabantse samenwerkingsverbanden geanalyseerd en de gevolgen daarvan voor gemeenten in kaart gebracht. Daarbij is gebruik gemaakt van gegevens die verzameld zijn in het kader van het onderzoek ‘Effecten van regionaalbestuur voor gemeenten: bestuursstructuur, samenwerkingsrelaties, democratische kwaliteit en bestuurlijke effectiviteit’ dat Universiteit Twente in opdracht van BZK heeft verricht.Na een korte uiteenzetting over de wijze waarop de inrichting en het functioneren van regionaal bestuur theoretisch is benaderd en over de methode waarmee dit is onderzocht, wordt in dit rapport een verdiepende analyse gegeven van het de praktijk van het Brabantse regionale bestuur en de gevolgen daarvan voor gemeenten. Het rapport sluit af met enkele conclusies en aanbevelingen.

KW - regional governance

KW - intermunicipal cooperation

KW - local government

M3 - Report

BT - Praktijk van regionaal bestuur in Noord-Brabant

PB - Universiteit Twente

CY - Enschede

ER -

Boogers M, Klok PJ. Praktijk van regionaal bestuur in Noord-Brabant. Enschede: Universiteit Twente, 2017. 46 p.