Prestatiemeting op de werkvloer van Grolsch: een participatieve aanpak

Celeste P.M. Wilderom, T. Stertefeld, Marc Wouters

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

470 Downloads (Pure)

Abstract

Sinds 2002 is bij Grolsch een nieuwe aanpak voor prestatiemeting in ontwikkeling. Gestart is met de logistieke processen. Het uitgangspunt is om prestatiemeting niet alleen te richten op het hogere management, maar om medewerkers op alle niveaus meer inzicht te laten krijgen in hun processen en prestaties, om hen te stimuleren deze te verbeteren. Oftewel, kritieke prestatie-indicatoren (KPIs) worden niet voor verantwoording, maar voor continue organisatieverbetering ingezet. Dit artikel beschrijft in grote lijnen de ontwikkeling van de aanpak.
Original languageDutch
Pages (from-to)34-38
JournalManagement executive
Volume7
Issue number1
Publication statusPublished - 2009

Keywords

  • METIS-260023
  • IR-103057

Cite this

Wilderom, Celeste P.M. ; Stertefeld, T. ; Wouters, Marc. / Prestatiemeting op de werkvloer van Grolsch: een participatieve aanpak. In: Management executive. 2009 ; Vol. 7, No. 1. pp. 34-38.
@article{f117fded07204d53ad75669b754f33dc,
title = "Prestatiemeting op de werkvloer van Grolsch: een participatieve aanpak",
abstract = "Sinds 2002 is bij Grolsch een nieuwe aanpak voor prestatiemeting in ontwikkeling. Gestart is met de logistieke processen. Het uitgangspunt is om prestatiemeting niet alleen te richten op het hogere management, maar om medewerkers op alle niveaus meer inzicht te laten krijgen in hun processen en prestaties, om hen te stimuleren deze te verbeteren. Oftewel, kritieke prestatie-indicatoren (KPIs) worden niet voor verantwoording, maar voor continue organisatieverbetering ingezet. Dit artikel beschrijft in grote lijnen de ontwikkeling van de aanpak.",
keywords = "METIS-260023, IR-103057",
author = "Wilderom, {Celeste P.M.} and T. Stertefeld and Marc Wouters",
year = "2009",
language = "Dutch",
volume = "7",
pages = "34--38",
journal = "Management executive",
issn = "1571-862X",
publisher = "Vakmedianet",
number = "1",

}

Prestatiemeting op de werkvloer van Grolsch: een participatieve aanpak. / Wilderom, Celeste P.M.; Stertefeld, T.; Wouters, Marc.

In: Management executive, Vol. 7, No. 1, 2009, p. 34-38.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Prestatiemeting op de werkvloer van Grolsch: een participatieve aanpak

AU - Wilderom, Celeste P.M.

AU - Stertefeld, T.

AU - Wouters, Marc

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Sinds 2002 is bij Grolsch een nieuwe aanpak voor prestatiemeting in ontwikkeling. Gestart is met de logistieke processen. Het uitgangspunt is om prestatiemeting niet alleen te richten op het hogere management, maar om medewerkers op alle niveaus meer inzicht te laten krijgen in hun processen en prestaties, om hen te stimuleren deze te verbeteren. Oftewel, kritieke prestatie-indicatoren (KPIs) worden niet voor verantwoording, maar voor continue organisatieverbetering ingezet. Dit artikel beschrijft in grote lijnen de ontwikkeling van de aanpak.

AB - Sinds 2002 is bij Grolsch een nieuwe aanpak voor prestatiemeting in ontwikkeling. Gestart is met de logistieke processen. Het uitgangspunt is om prestatiemeting niet alleen te richten op het hogere management, maar om medewerkers op alle niveaus meer inzicht te laten krijgen in hun processen en prestaties, om hen te stimuleren deze te verbeteren. Oftewel, kritieke prestatie-indicatoren (KPIs) worden niet voor verantwoording, maar voor continue organisatieverbetering ingezet. Dit artikel beschrijft in grote lijnen de ontwikkeling van de aanpak.

KW - METIS-260023

KW - IR-103057

M3 - Article

VL - 7

SP - 34

EP - 38

JO - Management executive

JF - Management executive

SN - 1571-862X

IS - 1

ER -