Projectonderwijs in combinatie met online leren in een keuzedeel voor de wegenbouw

Research output: Contribution to conferencePaperAcademic

Abstract

De huidige samenleving verandert. Steeds meer innovaties, data, ICT en aandacht voor milieu en duurzaamheid. De nieuwe ICT toepassingen en technische innovaties in de wegenbouw initiëren andere competenties voor toekomstige medewerkers. De vraag is hoe het mbo onderwijs daar aandacht aan kan besteden? Door bestaande onderwijsmethoden aan te laten sluiten op deze toekomstige medewerker, wordt de kloof tussen verwachting van bedrijven en aanbod van scholen kleiner. Lesmethoden in het mbo onderwijs kunnen zich aansluiten bij deze 21e eeuwse vaardigheden en competenties. Deze mogelijke lesmethoden zijn projectonderwijs en online leren. De verschillende leerstijlen van studenten worden aangesproken in deze lesmethoden, waardoor studenten optimaler voorbereid zijn op het werkveld. Het doel is een keuzedeel voor het mbo te ontwikkelen waarin 21e eeuwse vaardigheden geleerd worden, waardoor de aansluiting op de arbeidsmarkt van afgestudeerden groter is. Door middel van interviews is achterhaald wat de wensen zijn van bedrijven. Dit is vergeleken met het aanbod van huidige mbo-scholen. De kloof, waarop het keuzedeel zich gaat focussen, zijn specifieke einddoelen die ingaan op het gebied van uitvoering in de wegenbouw, omgang met ICT, data en innovaties. In het ontwerptraject worden experts op het gebied van wegenbouw en docenten betrokken. Deze samenwerking van scholen, docenten, bedrijven en netwerken maakt het mogelijk om tot een effectief keuzedeel te komen. Dit artikel laat zien hoe projectonderwijs in combinatie met online leren succesvol kan zijn. In vervolg onderzoek zal blijken hoe dit onderwijs optimaal vormgegeven kan worden, zodat de vernieuwing in het onderwijs zich voorzet.
Original languageDutch
Pages1-11
Publication statusPublished - 2016
EventCROW Infradagen 2016 - Congrescentrum Papendal, Arnhem, Netherlands
Duration: 22 Jun 201623 Jun 2018

Conference

ConferenceCROW Infradagen 2016
CountryNetherlands
CityArnhem
Period22/06/1623/06/18

Keywords

  • MBO onderwijs
  • Online leren
  • Wegenbouw
  • Keuzedelen
  • 21e eeuwse vaardigheden en competenties
  • Projectonderwijs

Cite this

@conference{d9a1b1b5c61c42499f7a5d0f6d2e9dfc,
title = "Projectonderwijs in combinatie met online leren in een keuzedeel voor de wegenbouw",
abstract = "De huidige samenleving verandert. Steeds meer innovaties, data, ICT en aandacht voor milieu en duurzaamheid. De nieuwe ICT toepassingen en technische innovaties in de wegenbouw initi{\"e}ren andere competenties voor toekomstige medewerkers. De vraag is hoe het mbo onderwijs daar aandacht aan kan besteden? Door bestaande onderwijsmethoden aan te laten sluiten op deze toekomstige medewerker, wordt de kloof tussen verwachting van bedrijven en aanbod van scholen kleiner. Lesmethoden in het mbo onderwijs kunnen zich aansluiten bij deze 21e eeuwse vaardigheden en competenties. Deze mogelijke lesmethoden zijn projectonderwijs en online leren. De verschillende leerstijlen van studenten worden aangesproken in deze lesmethoden, waardoor studenten optimaler voorbereid zijn op het werkveld. Het doel is een keuzedeel voor het mbo te ontwikkelen waarin 21e eeuwse vaardigheden geleerd worden, waardoor de aansluiting op de arbeidsmarkt van afgestudeerden groter is. Door middel van interviews is achterhaald wat de wensen zijn van bedrijven. Dit is vergeleken met het aanbod van huidige mbo-scholen. De kloof, waarop het keuzedeel zich gaat focussen, zijn specifieke einddoelen die ingaan op het gebied van uitvoering in de wegenbouw, omgang met ICT, data en innovaties. In het ontwerptraject worden experts op het gebied van wegenbouw en docenten betrokken. Deze samenwerking van scholen, docenten, bedrijven en netwerken maakt het mogelijk om tot een effectief keuzedeel te komen. Dit artikel laat zien hoe projectonderwijs in combinatie met online leren succesvol kan zijn. In vervolg onderzoek zal blijken hoe dit onderwijs optimaal vormgegeven kan worden, zodat de vernieuwing in het onderwijs zich voorzet.",
keywords = "MBO onderwijs, Online leren, Wegenbouw, Keuzedelen, 21e eeuwse vaardigheden en competenties, Projectonderwijs",
author = "Profijt, {Janine G.} and Seirgei Miller and Doree, {Andries G.}",
year = "2016",
language = "Dutch",
pages = "1--11",
note = "null ; Conference date: 22-06-2016 Through 23-06-2018",

}

Profijt, JG, Miller, S & Doree, AG 2016, 'Projectonderwijs in combinatie met online leren in een keuzedeel voor de wegenbouw' Paper presented at CROW Infradagen 2016, Arnhem, Netherlands, 22/06/16 - 23/06/18, pp. 1-11.

Projectonderwijs in combinatie met online leren in een keuzedeel voor de wegenbouw. / Profijt, Janine G.; Miller, Seirgei; Doree, Andries G.

2016. 1-11 Paper presented at CROW Infradagen 2016, Arnhem, Netherlands.

Research output: Contribution to conferencePaperAcademic

TY - CONF

T1 - Projectonderwijs in combinatie met online leren in een keuzedeel voor de wegenbouw

AU - Profijt, Janine G.

AU - Miller, Seirgei

AU - Doree, Andries G.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - De huidige samenleving verandert. Steeds meer innovaties, data, ICT en aandacht voor milieu en duurzaamheid. De nieuwe ICT toepassingen en technische innovaties in de wegenbouw initiëren andere competenties voor toekomstige medewerkers. De vraag is hoe het mbo onderwijs daar aandacht aan kan besteden? Door bestaande onderwijsmethoden aan te laten sluiten op deze toekomstige medewerker, wordt de kloof tussen verwachting van bedrijven en aanbod van scholen kleiner. Lesmethoden in het mbo onderwijs kunnen zich aansluiten bij deze 21e eeuwse vaardigheden en competenties. Deze mogelijke lesmethoden zijn projectonderwijs en online leren. De verschillende leerstijlen van studenten worden aangesproken in deze lesmethoden, waardoor studenten optimaler voorbereid zijn op het werkveld. Het doel is een keuzedeel voor het mbo te ontwikkelen waarin 21e eeuwse vaardigheden geleerd worden, waardoor de aansluiting op de arbeidsmarkt van afgestudeerden groter is. Door middel van interviews is achterhaald wat de wensen zijn van bedrijven. Dit is vergeleken met het aanbod van huidige mbo-scholen. De kloof, waarop het keuzedeel zich gaat focussen, zijn specifieke einddoelen die ingaan op het gebied van uitvoering in de wegenbouw, omgang met ICT, data en innovaties. In het ontwerptraject worden experts op het gebied van wegenbouw en docenten betrokken. Deze samenwerking van scholen, docenten, bedrijven en netwerken maakt het mogelijk om tot een effectief keuzedeel te komen. Dit artikel laat zien hoe projectonderwijs in combinatie met online leren succesvol kan zijn. In vervolg onderzoek zal blijken hoe dit onderwijs optimaal vormgegeven kan worden, zodat de vernieuwing in het onderwijs zich voorzet.

AB - De huidige samenleving verandert. Steeds meer innovaties, data, ICT en aandacht voor milieu en duurzaamheid. De nieuwe ICT toepassingen en technische innovaties in de wegenbouw initiëren andere competenties voor toekomstige medewerkers. De vraag is hoe het mbo onderwijs daar aandacht aan kan besteden? Door bestaande onderwijsmethoden aan te laten sluiten op deze toekomstige medewerker, wordt de kloof tussen verwachting van bedrijven en aanbod van scholen kleiner. Lesmethoden in het mbo onderwijs kunnen zich aansluiten bij deze 21e eeuwse vaardigheden en competenties. Deze mogelijke lesmethoden zijn projectonderwijs en online leren. De verschillende leerstijlen van studenten worden aangesproken in deze lesmethoden, waardoor studenten optimaler voorbereid zijn op het werkveld. Het doel is een keuzedeel voor het mbo te ontwikkelen waarin 21e eeuwse vaardigheden geleerd worden, waardoor de aansluiting op de arbeidsmarkt van afgestudeerden groter is. Door middel van interviews is achterhaald wat de wensen zijn van bedrijven. Dit is vergeleken met het aanbod van huidige mbo-scholen. De kloof, waarop het keuzedeel zich gaat focussen, zijn specifieke einddoelen die ingaan op het gebied van uitvoering in de wegenbouw, omgang met ICT, data en innovaties. In het ontwerptraject worden experts op het gebied van wegenbouw en docenten betrokken. Deze samenwerking van scholen, docenten, bedrijven en netwerken maakt het mogelijk om tot een effectief keuzedeel te komen. Dit artikel laat zien hoe projectonderwijs in combinatie met online leren succesvol kan zijn. In vervolg onderzoek zal blijken hoe dit onderwijs optimaal vormgegeven kan worden, zodat de vernieuwing in het onderwijs zich voorzet.

KW - MBO onderwijs

KW - Online leren

KW - Wegenbouw

KW - Keuzedelen

KW - 21e eeuwse vaardigheden en competenties

KW - Projectonderwijs

M3 - Paper

SP - 1

EP - 11

ER -