Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak (1995) H01.94.0047 (Hoger beroep, Begrip besluit, Niet starten procedure t.b.v, ondergrondse opslag aardgas)

Research output: Memorandum/expositionCase noteProfessional

17 Downloads (Pure)

Abstract

Besluit van Gedeputeerde Staten tot het weigeren om de procedure te starten tot herziening van streekplan ten behoeve van de ondergrondse opslag voor aardgas is geen publiekrechtelijke rechtshandeling. Bevoegdheid daartoe ligt bij provinciale staten. Afdeling deelt niet het standpunt van rechtbank dat de door de NAM en de Gasunie bij appellanten ingediende bezwaren ontvankelijk zijn. Dit gaat uit van onjuiste uitleg van artikel 6:3 van de Awb. Aangevallen uitspraak vernietigd. Bij rechtbank ingestelde beroepen alsnog ongegrond verklaard.
Original languageUndefined
File no.84
Publication statusPublished - 1995

Publication series

Name
PublisherSdu
No.84
Volume1995
ISSN (Print)1380-7056

Bibliographical note

Hoger beroep, Begrip besluit, Niet starten procedure t.b.v, ondergrondse opslag aardgas

Keywords

  • IR-95439

Cite this

@misc{f24afbaa085549e58a577c81253bba75,
title = "Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak (1995) H01.94.0047 (Hoger beroep, Begrip besluit, Niet starten procedure t.b.v, ondergrondse opslag aardgas)",
abstract = "Besluit van Gedeputeerde Staten tot het weigeren om de procedure te starten tot herziening van streekplan ten behoeve van de ondergrondse opslag voor aardgas is geen publiekrechtelijke rechtshandeling. Bevoegdheid daartoe ligt bij provinciale staten. Afdeling deelt niet het standpunt van rechtbank dat de door de NAM en de Gasunie bij appellanten ingediende bezwaren ontvankelijk zijn. Dit gaat uit van onjuiste uitleg van artikel 6:3 van de Awb. Aangevallen uitspraak vernietigd. Bij rechtbank ingestelde beroepen alsnog ongegrond verklaard.",
keywords = "IR-95439",
author = "Heldeweg, {Michiel A.}",
note = "Hoger beroep, Begrip besluit, Niet starten procedure t.b.v, ondergrondse opslag aardgas",
year = "1995",
language = "Undefined",
publisher = "Sdu",
number = "84",

}

TY - GEN

T1 - Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak (1995) H01.94.0047 (Hoger beroep, Begrip besluit, Niet starten procedure t.b.v, ondergrondse opslag aardgas)

AU - Heldeweg, Michiel A.

N1 - Hoger beroep, Begrip besluit, Niet starten procedure t.b.v, ondergrondse opslag aardgas

PY - 1995

Y1 - 1995

N2 - Besluit van Gedeputeerde Staten tot het weigeren om de procedure te starten tot herziening van streekplan ten behoeve van de ondergrondse opslag voor aardgas is geen publiekrechtelijke rechtshandeling. Bevoegdheid daartoe ligt bij provinciale staten. Afdeling deelt niet het standpunt van rechtbank dat de door de NAM en de Gasunie bij appellanten ingediende bezwaren ontvankelijk zijn. Dit gaat uit van onjuiste uitleg van artikel 6:3 van de Awb. Aangevallen uitspraak vernietigd. Bij rechtbank ingestelde beroepen alsnog ongegrond verklaard.

AB - Besluit van Gedeputeerde Staten tot het weigeren om de procedure te starten tot herziening van streekplan ten behoeve van de ondergrondse opslag voor aardgas is geen publiekrechtelijke rechtshandeling. Bevoegdheid daartoe ligt bij provinciale staten. Afdeling deelt niet het standpunt van rechtbank dat de door de NAM en de Gasunie bij appellanten ingediende bezwaren ontvankelijk zijn. Dit gaat uit van onjuiste uitleg van artikel 6:3 van de Awb. Aangevallen uitspraak vernietigd. Bij rechtbank ingestelde beroepen alsnog ongegrond verklaard.

KW - IR-95439

M3 - Case note

ER -