Rechtbank Leeuwarden (1996) 94/1672 WRO 44 (Vooringenomenheid, Adviescommissie bezwaar- en beroepschriften, Zorgvuldigheid)

Research output: Memorandum/expositionCase note

11 Downloads (Pure)

Abstract

Een adviescommissie ex art. 7:13 is een bestuursorgaan. De voorzitter van zo'n commissie maakt geen deel uit van en is niet werkzaam onder verantwoordelijkheid van het bestuursorgaan waaraan de commissie advies dient uit te brengen. De voorzitter dient ten opzichte van dat bestuursorgaan een onafhankelijke positie in te nemen. De rechtbank is van oordeel dat de voorzitter, als voormalig lid van verweerder, een dusdanige betrokkenheid bij het primaire besluit heeft gehad, dat moeilijk voorstelbaar is dat deze voorzitter zonder enige vorm van vooringenomenheid heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het advies.
Original languageUndefined
File no.100
Publication statusPublished - 1996

Publication series

Name
PublisherSdu
No.100
Volume1996
ISSN (Print)1380-7056

Keywords

  • IR-95447

Cite this

@misc{2fe39ae92b2147178e52d3a7e4735f44,
title = "Rechtbank Leeuwarden (1996) 94/1672 WRO 44 (Vooringenomenheid, Adviescommissie bezwaar- en beroepschriften, Zorgvuldigheid)",
abstract = "Een adviescommissie ex art. 7:13 is een bestuursorgaan. De voorzitter van zo'n commissie maakt geen deel uit van en is niet werkzaam onder verantwoordelijkheid van het bestuursorgaan waaraan de commissie advies dient uit te brengen. De voorzitter dient ten opzichte van dat bestuursorgaan een onafhankelijke positie in te nemen. De rechtbank is van oordeel dat de voorzitter, als voormalig lid van verweerder, een dusdanige betrokkenheid bij het primaire besluit heeft gehad, dat moeilijk voorstelbaar is dat deze voorzitter zonder enige vorm van vooringenomenheid heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het advies.",
keywords = "IR-95447",
author = "Heldeweg, {Michiel A.}",
note = "Vooringenomenheid, Adviescommissie bezwaar- en beroepschriften, Zorgvuldigheid",
year = "1996",
language = "Undefined",
publisher = "Sdu",
number = "100",

}

TY - GEN

T1 - Rechtbank Leeuwarden (1996) 94/1672 WRO 44 (Vooringenomenheid, Adviescommissie bezwaar- en beroepschriften, Zorgvuldigheid)

AU - Heldeweg, Michiel A.

N1 - Vooringenomenheid, Adviescommissie bezwaar- en beroepschriften, Zorgvuldigheid

PY - 1996

Y1 - 1996

N2 - Een adviescommissie ex art. 7:13 is een bestuursorgaan. De voorzitter van zo'n commissie maakt geen deel uit van en is niet werkzaam onder verantwoordelijkheid van het bestuursorgaan waaraan de commissie advies dient uit te brengen. De voorzitter dient ten opzichte van dat bestuursorgaan een onafhankelijke positie in te nemen. De rechtbank is van oordeel dat de voorzitter, als voormalig lid van verweerder, een dusdanige betrokkenheid bij het primaire besluit heeft gehad, dat moeilijk voorstelbaar is dat deze voorzitter zonder enige vorm van vooringenomenheid heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het advies.

AB - Een adviescommissie ex art. 7:13 is een bestuursorgaan. De voorzitter van zo'n commissie maakt geen deel uit van en is niet werkzaam onder verantwoordelijkheid van het bestuursorgaan waaraan de commissie advies dient uit te brengen. De voorzitter dient ten opzichte van dat bestuursorgaan een onafhankelijke positie in te nemen. De rechtbank is van oordeel dat de voorzitter, als voormalig lid van verweerder, een dusdanige betrokkenheid bij het primaire besluit heeft gehad, dat moeilijk voorstelbaar is dat deze voorzitter zonder enige vorm van vooringenomenheid heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het advies.

KW - IR-95447

M3 - Case note

ER -