Regionale Parkeerstudie Twentse Steden

P.T. Tanja (Editor), M.F.A.M. van Maarseveen, Marc Witbreuk

Research output: Contribution to conferencePaperAcademic

38 Downloads (Pure)

Abstract

De Twentse gemeenten Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal bezinnen zich op mogelijkheden om de groei van het autoverkeer te beheersen. Een gemeenschappelijke aanpak (met parkeerbeleid als belangrijke sturende factor) acht men noodzakelijk. De gemeenten laten een regionale parkeerstudie uitvoeren, die zich richt op de doelgroepen bewoners, bezoekers en werknemers/bedrijven, longitudinaal van karakter is en verschillende (deel)onderzoeken omvat. Deze paper omvat de eerste resultaten van de studie. Enschede en Hengelo lijken meer een noodzaak te zien tot terugdringing van de automobiliteit dan Almelo en Oldenzaal. Eigenbelangen lijken afstemming van parkeerbeleid de gemeenten in de weg te staan. Uitbreiding van betaald parkeren en verhoging van de tarieven hebben in Enschede niet geleid tot lagere parkeerbezettingen. De verandering van de parkeersituatie lijkt evenmin tot een verandering in de vervoerwijzekeuze (van bezoekers en werknemers) te hebben geleid. Leeftijd en (te overbruggen afstand bepalen mede het vervoerwijzekeuzegedrag.
Original languageUndefined
Pages-
Number of pages22
Publication statusPublished - 1 Sep 1991
EventColloquium Vervoersplanologisch Speurwerk, CVS 1991: De prijs van mobiliteit en van mobiliteitsbeperking - Rotterdam, Netherlands
Duration: 28 Nov 199129 Nov 1991

Conference

ConferenceColloquium Vervoersplanologisch Speurwerk, CVS 1991
Abbreviated titleCVS
CountryNetherlands
CityRotterdam
Period28/11/9129/11/91

Keywords

  • IR-102135
  • METIS-103987

Cite this

Tanja, P. T. (Ed.), van Maarseveen, M. F. A. M., & Witbreuk, M. (1991). Regionale Parkeerstudie Twentse Steden. -. Paper presented at Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk, CVS 1991, Rotterdam, Netherlands.
Tanja, P.T. (Editor) ; van Maarseveen, M.F.A.M. ; Witbreuk, Marc. / Regionale Parkeerstudie Twentse Steden. Paper presented at Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk, CVS 1991, Rotterdam, Netherlands.22 p.
@conference{f7c2e4e896814124bc3945525b979ca0,
title = "Regionale Parkeerstudie Twentse Steden",
abstract = "De Twentse gemeenten Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal bezinnen zich op mogelijkheden om de groei van het autoverkeer te beheersen. Een gemeenschappelijke aanpak (met parkeerbeleid als belangrijke sturende factor) acht men noodzakelijk. De gemeenten laten een regionale parkeerstudie uitvoeren, die zich richt op de doelgroepen bewoners, bezoekers en werknemers/bedrijven, longitudinaal van karakter is en verschillende (deel)onderzoeken omvat. Deze paper omvat de eerste resultaten van de studie. Enschede en Hengelo lijken meer een noodzaak te zien tot terugdringing van de automobiliteit dan Almelo en Oldenzaal. Eigenbelangen lijken afstemming van parkeerbeleid de gemeenten in de weg te staan. Uitbreiding van betaald parkeren en verhoging van de tarieven hebben in Enschede niet geleid tot lagere parkeerbezettingen. De verandering van de parkeersituatie lijkt evenmin tot een verandering in de vervoerwijzekeuze (van bezoekers en werknemers) te hebben geleid. Leeftijd en (te overbruggen afstand bepalen mede het vervoerwijzekeuzegedrag.",
keywords = "IR-102135, METIS-103987",
author = "P.T. Tanja and {van Maarseveen}, M.F.A.M. and Marc Witbreuk",
note = "Bundeling van bijdragen van het colloquium gehouden te Rotterdam op 28 en 29 november 1991 ; null ; Conference date: 28-11-1991 Through 29-11-1991",
year = "1991",
month = "9",
day = "1",
language = "Undefined",
pages = "--",

}

Tanja, PT (ed.), van Maarseveen, MFAM & Witbreuk, M 1991, 'Regionale Parkeerstudie Twentse Steden' Paper presented at Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk, CVS 1991, Rotterdam, Netherlands, 28/11/91 - 29/11/91, pp. -.

Regionale Parkeerstudie Twentse Steden. / Tanja, P.T. (Editor); van Maarseveen, M.F.A.M.; Witbreuk, Marc.

1991. - Paper presented at Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk, CVS 1991, Rotterdam, Netherlands.

Research output: Contribution to conferencePaperAcademic

TY - CONF

T1 - Regionale Parkeerstudie Twentse Steden

AU - van Maarseveen, M.F.A.M.

AU - Witbreuk, Marc

A2 - Tanja, P.T.

N1 - Bundeling van bijdragen van het colloquium gehouden te Rotterdam op 28 en 29 november 1991

PY - 1991/9/1

Y1 - 1991/9/1

N2 - De Twentse gemeenten Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal bezinnen zich op mogelijkheden om de groei van het autoverkeer te beheersen. Een gemeenschappelijke aanpak (met parkeerbeleid als belangrijke sturende factor) acht men noodzakelijk. De gemeenten laten een regionale parkeerstudie uitvoeren, die zich richt op de doelgroepen bewoners, bezoekers en werknemers/bedrijven, longitudinaal van karakter is en verschillende (deel)onderzoeken omvat. Deze paper omvat de eerste resultaten van de studie. Enschede en Hengelo lijken meer een noodzaak te zien tot terugdringing van de automobiliteit dan Almelo en Oldenzaal. Eigenbelangen lijken afstemming van parkeerbeleid de gemeenten in de weg te staan. Uitbreiding van betaald parkeren en verhoging van de tarieven hebben in Enschede niet geleid tot lagere parkeerbezettingen. De verandering van de parkeersituatie lijkt evenmin tot een verandering in de vervoerwijzekeuze (van bezoekers en werknemers) te hebben geleid. Leeftijd en (te overbruggen afstand bepalen mede het vervoerwijzekeuzegedrag.

AB - De Twentse gemeenten Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal bezinnen zich op mogelijkheden om de groei van het autoverkeer te beheersen. Een gemeenschappelijke aanpak (met parkeerbeleid als belangrijke sturende factor) acht men noodzakelijk. De gemeenten laten een regionale parkeerstudie uitvoeren, die zich richt op de doelgroepen bewoners, bezoekers en werknemers/bedrijven, longitudinaal van karakter is en verschillende (deel)onderzoeken omvat. Deze paper omvat de eerste resultaten van de studie. Enschede en Hengelo lijken meer een noodzaak te zien tot terugdringing van de automobiliteit dan Almelo en Oldenzaal. Eigenbelangen lijken afstemming van parkeerbeleid de gemeenten in de weg te staan. Uitbreiding van betaald parkeren en verhoging van de tarieven hebben in Enschede niet geleid tot lagere parkeerbezettingen. De verandering van de parkeersituatie lijkt evenmin tot een verandering in de vervoerwijzekeuze (van bezoekers en werknemers) te hebben geleid. Leeftijd en (te overbruggen afstand bepalen mede het vervoerwijzekeuzegedrag.

KW - IR-102135

KW - METIS-103987

M3 - Paper

SP - -

ER -

Tanja PT, (ed.), van Maarseveen MFAM, Witbreuk M. Regionale Parkeerstudie Twentse Steden. 1991. Paper presented at Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk, CVS 1991, Rotterdam, Netherlands.