//Rondje Zilverling: COMMIT/TimeTrails

Maurice van Keulen, V. de Graaff, Zhemin Zhu, R.A. de By, Andreas Wombacher, Jan Flokstra

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

22 Downloads (Pure)

Abstract

Het TimeTrails-project3 gaat over data mining in grote hoeveelheden gegevens over gebeurtenissen in ruimte en tijd, d.w.z. met coördinaten en time-stamps. Dergelijke gegevens worden doorgaans vergaard door mensen, sensoren en wetenschappelijke observaties. Gegevensanalyse richt zich vaak op de vier W’s: Wie, Wat, Waar en Wanneer. Een belangrijke kwestie is het kunnen behappen van de grote hoeveelheden gegevens, d.w.z. "big data". Vanuit de UT werken we, d.w.z. de groepen EWI/DB en ITC/GIP, aan twee applicaties: * Het in kaart brengen van de mening van het publiek bij grote infrastructuurproject zoals de aanleg van een nieuw stuk snelweg. Dit doen we met Twitter-analyse en data-visualisatie. • Het vinden van goede vakantiebestemmingen. Hierbij spelen Social media, web harvesting en analyse van GPS-traces een rol.
Original languageUndefined
Pages (from-to)16-17
Number of pages2
JournalI/O Vivat
Volume28
Issue number4
Publication statusPublished - Sep 2013

Keywords

  • EWI-23774
  • IR-87979
  • METIS-300044

Cite this

van Keulen, M., de Graaff, V., Zhu, Z., de By, R. A., Wombacher, A., & Flokstra, J. (2013). //Rondje Zilverling: COMMIT/TimeTrails. I/O Vivat, 28(4), 16-17.
van Keulen, Maurice ; de Graaff, V. ; Zhu, Zhemin ; de By, R.A. ; Wombacher, Andreas ; Flokstra, Jan. / //Rondje Zilverling: COMMIT/TimeTrails. In: I/O Vivat. 2013 ; Vol. 28, No. 4. pp. 16-17.
@article{f7872899911c4626ac8997eba7893597,
title = "//Rondje Zilverling: COMMIT/TimeTrails",
abstract = "Het TimeTrails-project3 gaat over data mining in grote hoeveelheden gegevens over gebeurtenissen in ruimte en tijd, d.w.z. met co{\"o}rdinaten en time-stamps. Dergelijke gegevens worden doorgaans vergaard door mensen, sensoren en wetenschappelijke observaties. Gegevensanalyse richt zich vaak op de vier W’s: Wie, Wat, Waar en Wanneer. Een belangrijke kwestie is het kunnen behappen van de grote hoeveelheden gegevens, d.w.z. {"}big data{"}. Vanuit de UT werken we, d.w.z. de groepen EWI/DB en ITC/GIP, aan twee applicaties: * Het in kaart brengen van de mening van het publiek bij grote infrastructuurproject zoals de aanleg van een nieuw stuk snelweg. Dit doen we met Twitter-analyse en data-visualisatie. • Het vinden van goede vakantiebestemmingen. Hierbij spelen Social media, web harvesting en analyse van GPS-traces een rol.",
keywords = "EWI-23774, IR-87979, METIS-300044",
author = "{van Keulen}, Maurice and {de Graaff}, V. and Zhemin Zhu and {de By}, R.A. and Andreas Wombacher and Jan Flokstra",
note = "eemcs-eprint-23774",
year = "2013",
month = "9",
language = "Undefined",
volume = "28",
pages = "16--17",
journal = "I/O Vivat",
issn = "1389-0468",
publisher = "Inter-Actief",
number = "4",

}

van Keulen, M, de Graaff, V, Zhu, Z, de By, RA, Wombacher, A & Flokstra, J 2013, '//Rondje Zilverling: COMMIT/TimeTrails', I/O Vivat, vol. 28, no. 4, pp. 16-17.

//Rondje Zilverling: COMMIT/TimeTrails. / van Keulen, Maurice; de Graaff, V.; Zhu, Zhemin; de By, R.A.; Wombacher, Andreas; Flokstra, Jan.

In: I/O Vivat, Vol. 28, No. 4, 09.2013, p. 16-17.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - //Rondje Zilverling: COMMIT/TimeTrails

AU - van Keulen, Maurice

AU - de Graaff, V.

AU - Zhu, Zhemin

AU - de By, R.A.

AU - Wombacher, Andreas

AU - Flokstra, Jan

N1 - eemcs-eprint-23774

PY - 2013/9

Y1 - 2013/9

N2 - Het TimeTrails-project3 gaat over data mining in grote hoeveelheden gegevens over gebeurtenissen in ruimte en tijd, d.w.z. met coördinaten en time-stamps. Dergelijke gegevens worden doorgaans vergaard door mensen, sensoren en wetenschappelijke observaties. Gegevensanalyse richt zich vaak op de vier W’s: Wie, Wat, Waar en Wanneer. Een belangrijke kwestie is het kunnen behappen van de grote hoeveelheden gegevens, d.w.z. "big data". Vanuit de UT werken we, d.w.z. de groepen EWI/DB en ITC/GIP, aan twee applicaties: * Het in kaart brengen van de mening van het publiek bij grote infrastructuurproject zoals de aanleg van een nieuw stuk snelweg. Dit doen we met Twitter-analyse en data-visualisatie. • Het vinden van goede vakantiebestemmingen. Hierbij spelen Social media, web harvesting en analyse van GPS-traces een rol.

AB - Het TimeTrails-project3 gaat over data mining in grote hoeveelheden gegevens over gebeurtenissen in ruimte en tijd, d.w.z. met coördinaten en time-stamps. Dergelijke gegevens worden doorgaans vergaard door mensen, sensoren en wetenschappelijke observaties. Gegevensanalyse richt zich vaak op de vier W’s: Wie, Wat, Waar en Wanneer. Een belangrijke kwestie is het kunnen behappen van de grote hoeveelheden gegevens, d.w.z. "big data". Vanuit de UT werken we, d.w.z. de groepen EWI/DB en ITC/GIP, aan twee applicaties: * Het in kaart brengen van de mening van het publiek bij grote infrastructuurproject zoals de aanleg van een nieuw stuk snelweg. Dit doen we met Twitter-analyse en data-visualisatie. • Het vinden van goede vakantiebestemmingen. Hierbij spelen Social media, web harvesting en analyse van GPS-traces een rol.

KW - EWI-23774

KW - IR-87979

KW - METIS-300044

M3 - Article

VL - 28

SP - 16

EP - 17

JO - I/O Vivat

JF - I/O Vivat

SN - 1389-0468

IS - 4

ER -

van Keulen M, de Graaff V, Zhu Z, de By RA, Wombacher A, Flokstra J. //Rondje Zilverling: COMMIT/TimeTrails. I/O Vivat. 2013 Sep;28(4):16-17.