Stimuleren met Stimuland. Evaluatie van stimulering van plattelandsvernieuwing in Overijssel in de periode 2000-2003

Maarten J. Arentsen, Judith Janssen

Research output: Book/ReportReportProfessional

18 Downloads (Pure)

Abstract

In opdracht van de commissie Beleidsevaluatie is de bijdrage van Stichting Stimuland aan de plattelandsvernieuwing in Overijssel in de periode 2000-2003 onderzocht aan de hand van de volgende probleemstelling: In hoeverre hebben de provinciale ondersteuning van Stimuland en de projecten die mede daardoor mogelijk zijn gemaakt in de periode 2000 – 2003 op doelmatige wijze bijgedragen aan het bereiken van de relevante provinciale doelstellingen en hoe wordt dit beoordeeld door de betrokken partijen? Binnen de geconstateerde beperkingen om deze vraag onderbouwd te kunnen beantwoorden, werd over de bijdrage van Stimuland aan de plattelandsvernieuwing in de periode 2000-2003 het volgende geconcludeerd: 1. Stimuland draagt relatief vaak bij aan vermindering van de milieubelasting van agrarische activiteiten en relatief weinig aan de verbreding en verdieping van agrarische activiteiten. 2. Stimuland draagt relatief vaak bij aan het verbeteren van een geheel aan voorwaarden en condities voor vernieuwingen in de agrarische sector en relatief weinig aan de vernieuwingen zelf. 3. Het effect van de bijdrage van Stimuland is nauwelijks zichtbaar en kan ook nauwelijks zichtbaar worden omdat Stimuland het agrarische vernieuwingsproces vooral faciliteert en daarbij op relatief grote afstand van direct waarneembare effecten opereert.
Original languageUndefined
Place of PublicationEnschede
PublisherCenter for Clean Technology and Environmental Policy
Number of pages56
Publication statusPublished - 2004

Publication series

NameCSTM Studies en Rapporten
No.187
ISSN (Print)1381-6357

Keywords

  • METIS-220806
  • IR-48960

Cite this

Arentsen, M. J., & Janssen, J. (2004). Stimuleren met Stimuland. Evaluatie van stimulering van plattelandsvernieuwing in Overijssel in de periode 2000-2003. (CSTM Studies en Rapporten; No. 187). Enschede: Center for Clean Technology and Environmental Policy.
Arentsen, Maarten J. ; Janssen, Judith. / Stimuleren met Stimuland. Evaluatie van stimulering van plattelandsvernieuwing in Overijssel in de periode 2000-2003. Enschede : Center for Clean Technology and Environmental Policy, 2004. 56 p. (CSTM Studies en Rapporten; 187).
@book{2953a51a4bf6416caacb085cbc52257f,
title = "Stimuleren met Stimuland. Evaluatie van stimulering van plattelandsvernieuwing in Overijssel in de periode 2000-2003",
abstract = "In opdracht van de commissie Beleidsevaluatie is de bijdrage van Stichting Stimuland aan de plattelandsvernieuwing in Overijssel in de periode 2000-2003 onderzocht aan de hand van de volgende probleemstelling: In hoeverre hebben de provinciale ondersteuning van Stimuland en de projecten die mede daardoor mogelijk zijn gemaakt in de periode 2000 – 2003 op doelmatige wijze bijgedragen aan het bereiken van de relevante provinciale doelstellingen en hoe wordt dit beoordeeld door de betrokken partijen? Binnen de geconstateerde beperkingen om deze vraag onderbouwd te kunnen beantwoorden, werd over de bijdrage van Stimuland aan de plattelandsvernieuwing in de periode 2000-2003 het volgende geconcludeerd: 1. Stimuland draagt relatief vaak bij aan vermindering van de milieubelasting van agrarische activiteiten en relatief weinig aan de verbreding en verdieping van agrarische activiteiten. 2. Stimuland draagt relatief vaak bij aan het verbeteren van een geheel aan voorwaarden en condities voor vernieuwingen in de agrarische sector en relatief weinig aan de vernieuwingen zelf. 3. Het effect van de bijdrage van Stimuland is nauwelijks zichtbaar en kan ook nauwelijks zichtbaar worden omdat Stimuland het agrarische vernieuwingsproces vooral faciliteert en daarbij op relatief grote afstand van direct waarneembare effecten opereert.",
keywords = "METIS-220806, IR-48960",
author = "Arentsen, {Maarten J.} and Judith Janssen",
year = "2004",
language = "Undefined",
series = "CSTM Studies en Rapporten",
publisher = "Center for Clean Technology and Environmental Policy",
number = "187",
address = "Netherlands",

}

Arentsen, MJ & Janssen, J 2004, Stimuleren met Stimuland. Evaluatie van stimulering van plattelandsvernieuwing in Overijssel in de periode 2000-2003. CSTM Studies en Rapporten, no. 187, Center for Clean Technology and Environmental Policy, Enschede.

Stimuleren met Stimuland. Evaluatie van stimulering van plattelandsvernieuwing in Overijssel in de periode 2000-2003. / Arentsen, Maarten J.; Janssen, Judith.

Enschede : Center for Clean Technology and Environmental Policy, 2004. 56 p. (CSTM Studies en Rapporten; No. 187).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Stimuleren met Stimuland. Evaluatie van stimulering van plattelandsvernieuwing in Overijssel in de periode 2000-2003

AU - Arentsen, Maarten J.

AU - Janssen, Judith

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - In opdracht van de commissie Beleidsevaluatie is de bijdrage van Stichting Stimuland aan de plattelandsvernieuwing in Overijssel in de periode 2000-2003 onderzocht aan de hand van de volgende probleemstelling: In hoeverre hebben de provinciale ondersteuning van Stimuland en de projecten die mede daardoor mogelijk zijn gemaakt in de periode 2000 – 2003 op doelmatige wijze bijgedragen aan het bereiken van de relevante provinciale doelstellingen en hoe wordt dit beoordeeld door de betrokken partijen? Binnen de geconstateerde beperkingen om deze vraag onderbouwd te kunnen beantwoorden, werd over de bijdrage van Stimuland aan de plattelandsvernieuwing in de periode 2000-2003 het volgende geconcludeerd: 1. Stimuland draagt relatief vaak bij aan vermindering van de milieubelasting van agrarische activiteiten en relatief weinig aan de verbreding en verdieping van agrarische activiteiten. 2. Stimuland draagt relatief vaak bij aan het verbeteren van een geheel aan voorwaarden en condities voor vernieuwingen in de agrarische sector en relatief weinig aan de vernieuwingen zelf. 3. Het effect van de bijdrage van Stimuland is nauwelijks zichtbaar en kan ook nauwelijks zichtbaar worden omdat Stimuland het agrarische vernieuwingsproces vooral faciliteert en daarbij op relatief grote afstand van direct waarneembare effecten opereert.

AB - In opdracht van de commissie Beleidsevaluatie is de bijdrage van Stichting Stimuland aan de plattelandsvernieuwing in Overijssel in de periode 2000-2003 onderzocht aan de hand van de volgende probleemstelling: In hoeverre hebben de provinciale ondersteuning van Stimuland en de projecten die mede daardoor mogelijk zijn gemaakt in de periode 2000 – 2003 op doelmatige wijze bijgedragen aan het bereiken van de relevante provinciale doelstellingen en hoe wordt dit beoordeeld door de betrokken partijen? Binnen de geconstateerde beperkingen om deze vraag onderbouwd te kunnen beantwoorden, werd over de bijdrage van Stimuland aan de plattelandsvernieuwing in de periode 2000-2003 het volgende geconcludeerd: 1. Stimuland draagt relatief vaak bij aan vermindering van de milieubelasting van agrarische activiteiten en relatief weinig aan de verbreding en verdieping van agrarische activiteiten. 2. Stimuland draagt relatief vaak bij aan het verbeteren van een geheel aan voorwaarden en condities voor vernieuwingen in de agrarische sector en relatief weinig aan de vernieuwingen zelf. 3. Het effect van de bijdrage van Stimuland is nauwelijks zichtbaar en kan ook nauwelijks zichtbaar worden omdat Stimuland het agrarische vernieuwingsproces vooral faciliteert en daarbij op relatief grote afstand van direct waarneembare effecten opereert.

KW - METIS-220806

KW - IR-48960

M3 - Report

T3 - CSTM Studies en Rapporten

BT - Stimuleren met Stimuland. Evaluatie van stimulering van plattelandsvernieuwing in Overijssel in de periode 2000-2003

PB - Center for Clean Technology and Environmental Policy

CY - Enschede

ER -

Arentsen MJ, Janssen J. Stimuleren met Stimuland. Evaluatie van stimulering van plattelandsvernieuwing in Overijssel in de periode 2000-2003. Enschede: Center for Clean Technology and Environmental Policy, 2004. 56 p. (CSTM Studies en Rapporten; 187).