Student van basisbeurs naar sociaal leenstelsel

Research output: Non-textual formDigital or Visual ProductsOther research output

Abstract

De basisbeurs gaat het loodje leggen. Als het aan de onderhandelaars van de VVD en PvdA ligt, verdwijnt de door de staat toegekende bijdrage aan studenten in 2014. Behalve onbetaalbaar is het huidige financieringsstelsel ook ‘ouderwets’, zo vinden de onderhandelende partijen. Daarvoor in de plaats zou een ‘sociaal’ leenstelsel moeten komen. Het ‘sociale’ zit erin dat studenten het geld pas hoeven terug te betalen als ze een baan hebben, waarbij de lening naar draagkracht wordt terugbetaald. Hans Vossensteyn is directeur van Cheps, het onderzoekscentrum voor hoger onderwijs van de Universiteit Twente, en hij is blij met het afschaffen van de studiebeurs.
Original languageUndefined
PublisherTros
Publication statusPublished - 13 Oct 2012

Keywords

  • IR-82588

Cite this

@misc{3ddb1e2c4be44f738eea5d34bf87b531,
title = "Student van basisbeurs naar sociaal leenstelsel",
abstract = "De basisbeurs gaat het loodje leggen. Als het aan de onderhandelaars van de VVD en PvdA ligt, verdwijnt de door de staat toegekende bijdrage aan studenten in 2014. Behalve onbetaalbaar is het huidige financieringsstelsel ook ‘ouderwets’, zo vinden de onderhandelende partijen. Daarvoor in de plaats zou een ‘sociaal’ leenstelsel moeten komen. Het ‘sociale’ zit erin dat studenten het geld pas hoeven terug te betalen als ze een baan hebben, waarbij de lening naar draagkracht wordt terugbetaald. Hans Vossensteyn is directeur van Cheps, het onderzoekscentrum voor hoger onderwijs van de Universiteit Twente, en hij is blij met het afschaffen van de studiebeurs.",
keywords = "IR-82588",
author = "Vossensteyn, {Johan J.}",
year = "2012",
month = "10",
day = "13",
language = "Undefined",
publisher = "Tros",

}

Vossensteyn, JJ, Student van basisbeurs naar sociaal leenstelsel, 2012, Digital or Visual Products, Tros.
Student van basisbeurs naar sociaal leenstelsel. Vossensteyn, Johan J. (Author). 2012. Tros.

Research output: Non-textual formDigital or Visual ProductsOther research output

TY - ADVS

T1 - Student van basisbeurs naar sociaal leenstelsel

AU - Vossensteyn, Johan J.

PY - 2012/10/13

Y1 - 2012/10/13

N2 - De basisbeurs gaat het loodje leggen. Als het aan de onderhandelaars van de VVD en PvdA ligt, verdwijnt de door de staat toegekende bijdrage aan studenten in 2014. Behalve onbetaalbaar is het huidige financieringsstelsel ook ‘ouderwets’, zo vinden de onderhandelende partijen. Daarvoor in de plaats zou een ‘sociaal’ leenstelsel moeten komen. Het ‘sociale’ zit erin dat studenten het geld pas hoeven terug te betalen als ze een baan hebben, waarbij de lening naar draagkracht wordt terugbetaald. Hans Vossensteyn is directeur van Cheps, het onderzoekscentrum voor hoger onderwijs van de Universiteit Twente, en hij is blij met het afschaffen van de studiebeurs.

AB - De basisbeurs gaat het loodje leggen. Als het aan de onderhandelaars van de VVD en PvdA ligt, verdwijnt de door de staat toegekende bijdrage aan studenten in 2014. Behalve onbetaalbaar is het huidige financieringsstelsel ook ‘ouderwets’, zo vinden de onderhandelende partijen. Daarvoor in de plaats zou een ‘sociaal’ leenstelsel moeten komen. Het ‘sociale’ zit erin dat studenten het geld pas hoeven terug te betalen als ze een baan hebben, waarbij de lening naar draagkracht wordt terugbetaald. Hans Vossensteyn is directeur van Cheps, het onderzoekscentrum voor hoger onderwijs van de Universiteit Twente, en hij is blij met het afschaffen van de studiebeurs.

KW - IR-82588

M3 - Digital or Visual Products

PB - Tros

ER -