Supply Chain Management: een overzicht

R.W. Schuring

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

72 Downloads (Pure)

Abstract

De laatste jaren wordt voor het managen van het netwerk van bedrijven die betrokken zijn bij het tot stand komen van producten of diensten het woord Supply Chain Management, ook wel SCM, gebruikt. SCM wordt als term vooral in grote industrieën gebruikt. Bijna ieder bedrijf heeft echter een toelevernetwerk dat veel partijen kent, zeker als je de laag van “het netwerk achter het netwerk” mee beschouwt en de netwerklagen daar weer achter. Al die lagen in dat netwerk kunnen helpen het verschil te maken, in positieve of negatieve zin. De term SCM kwam op in de late jaren negentig, maar het probleem van het managen van het hele netwerk dat bijdraagt aan het tot stand komen van producten of diensten is natuurlijk veel ouder. Bouwers van VOC schepen hadden een uitgebreid leveranciersnetwerk uit vele landen waarbij bomen speciaal in het juiste model werden gegroeid voor de verschillende spanten. In de literatuur wordt vaak gesteld dat in de jonge auto-industrie voor het eerst moeilijke SCM problematiek ontstond.
Original languageDutch
Pages (from-to)19-22
JournalKwaliteitskrullen
Volume25
Publication statusPublished - 2012

Keywords

  • METIS-292318
  • IR-82998

Cite this

Schuring, R. W. (2012). Supply Chain Management: een overzicht. Kwaliteitskrullen, 25, 19-22.
Schuring, R.W. / Supply Chain Management: een overzicht. In: Kwaliteitskrullen. 2012 ; Vol. 25. pp. 19-22.
@article{2d08f958f8204eceb6258814c9cdb3df,
title = "Supply Chain Management: een overzicht",
abstract = "De laatste jaren wordt voor het managen van het netwerk van bedrijven die betrokken zijn bij het tot stand komen van producten of diensten het woord Supply Chain Management, ook wel SCM, gebruikt. SCM wordt als term vooral in grote industrie{\"e}n gebruikt. Bijna ieder bedrijf heeft echter een toelevernetwerk dat veel partijen kent, zeker als je de laag van “het netwerk achter het netwerk” mee beschouwt en de netwerklagen daar weer achter. Al die lagen in dat netwerk kunnen helpen het verschil te maken, in positieve of negatieve zin. De term SCM kwam op in de late jaren negentig, maar het probleem van het managen van het hele netwerk dat bijdraagt aan het tot stand komen van producten of diensten is natuurlijk veel ouder. Bouwers van VOC schepen hadden een uitgebreid leveranciersnetwerk uit vele landen waarbij bomen speciaal in het juiste model werden gegroeid voor de verschillende spanten. In de literatuur wordt vaak gesteld dat in de jonge auto-industrie voor het eerst moeilijke SCM problematiek ontstond.",
keywords = "METIS-292318, IR-82998",
author = "R.W. Schuring",
note = "Themanummer Supply Chain Management",
year = "2012",
language = "Dutch",
volume = "25",
pages = "19--22",
journal = "Kwaliteitskrullen",

}

Schuring, RW 2012, 'Supply Chain Management: een overzicht' Kwaliteitskrullen, vol. 25, pp. 19-22.

Supply Chain Management: een overzicht. / Schuring, R.W.

In: Kwaliteitskrullen, Vol. 25, 2012, p. 19-22.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Supply Chain Management: een overzicht

AU - Schuring, R.W.

N1 - Themanummer Supply Chain Management

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - De laatste jaren wordt voor het managen van het netwerk van bedrijven die betrokken zijn bij het tot stand komen van producten of diensten het woord Supply Chain Management, ook wel SCM, gebruikt. SCM wordt als term vooral in grote industrieën gebruikt. Bijna ieder bedrijf heeft echter een toelevernetwerk dat veel partijen kent, zeker als je de laag van “het netwerk achter het netwerk” mee beschouwt en de netwerklagen daar weer achter. Al die lagen in dat netwerk kunnen helpen het verschil te maken, in positieve of negatieve zin. De term SCM kwam op in de late jaren negentig, maar het probleem van het managen van het hele netwerk dat bijdraagt aan het tot stand komen van producten of diensten is natuurlijk veel ouder. Bouwers van VOC schepen hadden een uitgebreid leveranciersnetwerk uit vele landen waarbij bomen speciaal in het juiste model werden gegroeid voor de verschillende spanten. In de literatuur wordt vaak gesteld dat in de jonge auto-industrie voor het eerst moeilijke SCM problematiek ontstond.

AB - De laatste jaren wordt voor het managen van het netwerk van bedrijven die betrokken zijn bij het tot stand komen van producten of diensten het woord Supply Chain Management, ook wel SCM, gebruikt. SCM wordt als term vooral in grote industrieën gebruikt. Bijna ieder bedrijf heeft echter een toelevernetwerk dat veel partijen kent, zeker als je de laag van “het netwerk achter het netwerk” mee beschouwt en de netwerklagen daar weer achter. Al die lagen in dat netwerk kunnen helpen het verschil te maken, in positieve of negatieve zin. De term SCM kwam op in de late jaren negentig, maar het probleem van het managen van het hele netwerk dat bijdraagt aan het tot stand komen van producten of diensten is natuurlijk veel ouder. Bouwers van VOC schepen hadden een uitgebreid leveranciersnetwerk uit vele landen waarbij bomen speciaal in het juiste model werden gegroeid voor de verschillende spanten. In de literatuur wordt vaak gesteld dat in de jonge auto-industrie voor het eerst moeilijke SCM problematiek ontstond.

KW - METIS-292318

KW - IR-82998

M3 - Article

VL - 25

SP - 19

EP - 22

JO - Kwaliteitskrullen

JF - Kwaliteitskrullen

ER -