Twentse werknemers geven inzicht in effect positieve prikkels De potentie van positief stimuleren van fietsgebruik

Tom Thomas, Tiago Fioreze

Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

Abstract

Met een toenemende filedruk blijft het terugdringen van autogebruik één van de belangrijkste doelstellingen onder beleidsmakers. Eén van de mogelijkheden om dit te doen is door het stimuleren van gedragsverandering met behulp van positieve prikkels. Er zijn aanwijzingen dat het effectiever is om mensen te stimuleren hun gedrag te veranderen, dan ze te bestraffen bij ongewenst gedrag.
Original languageDutch
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2017

Cite this

@misc{d941bd81b45346e191537148dd1c3365,
title = "Twentse werknemers geven inzicht in effect positieve prikkels De potentie van positief stimuleren van fietsgebruik",
abstract = "Met een toenemende filedruk blijft het terugdringen van autogebruik {\'e}{\'e}n van de belangrijkste doelstellingen onder beleidsmakers. E{\'e}n van de mogelijkheden om dit te doen is door het stimuleren van gedragsverandering met behulp van positieve prikkels. Er zijn aanwijzingen dat het effectiever is om mensen te stimuleren hun gedrag te veranderen, dan ze te bestraffen bij ongewenst gedrag.",
author = "Tom Thomas and Tiago Fioreze",
year = "2017",
language = "Dutch",

}

Twentse werknemers geven inzicht in effect positieve prikkels De potentie van positief stimuleren van fietsgebruik. Thomas, Tom (Author); Fioreze, Tiago (Author). 2017.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

TY - ADVS

T1 - Twentse werknemers geven inzicht in effect positieve prikkels De potentie van positief stimuleren van fietsgebruik

AU - Thomas, Tom

AU - Fioreze, Tiago

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Met een toenemende filedruk blijft het terugdringen van autogebruik één van de belangrijkste doelstellingen onder beleidsmakers. Eén van de mogelijkheden om dit te doen is door het stimuleren van gedragsverandering met behulp van positieve prikkels. Er zijn aanwijzingen dat het effectiever is om mensen te stimuleren hun gedrag te veranderen, dan ze te bestraffen bij ongewenst gedrag.

AB - Met een toenemende filedruk blijft het terugdringen van autogebruik één van de belangrijkste doelstellingen onder beleidsmakers. Eén van de mogelijkheden om dit te doen is door het stimuleren van gedragsverandering met behulp van positieve prikkels. Er zijn aanwijzingen dat het effectiever is om mensen te stimuleren hun gedrag te veranderen, dan ze te bestraffen bij ongewenst gedrag.

UR - http://verkeerskunde.nl/internetartikelen/vakartikelen/twentse-werknemers-geven-inzicht-in-effect.51936.lynkx

M3 - Web publication/site

ER -