Twintig jaar onderzoeksevaluatie

Leonie van Drooge, Stefan de Jong, Marike Faber, Donald F. Westerheijden

Research output: Book/ReportReportProfessional

40 Downloads (Pure)

Abstract

Nederland heeft een lange traditie van kwaliteitszorg van het academische onderzoek. Deze Feiten en Cijfers geeft een overzicht van de ontwikkeling van het systeem van kwaliteitszorg en biedt inzicht in de resultaten van de onderzoeksevaluaties Wat heeft twintig jaar kwaliteitszorg van het academische onderzoek opgeleverd? Die vraag is aan de orde in deze Feiten en Cijfers. Het document geeft voor het eerst sinds 1993 zowel een overzicht van de ontwikkeling van het systeem als van de resultaten van de evaluaties. Het biedt inzicht in de manier waarop universiteiten en onderzoeksinstituten de kwaliteitszorg van het onderzoek uitvoeren.
Original languageDutch
PublisherRathenau Instituut
Number of pages18
Publication statusPublished - 2013

Publication series

NameFeiten & cijfers
PublisherRathenau Instituut
No.8

Keywords

  • METIS-296865
  • IR-86633

Cite this

van Drooge, L., de Jong, S., Faber, M., & Westerheijden, D. F. (2013). Twintig jaar onderzoeksevaluatie. (Feiten & cijfers; No. 8). Rathenau Instituut.
van Drooge, Leonie ; de Jong, Stefan ; Faber, Marike ; Westerheijden, Donald F. / Twintig jaar onderzoeksevaluatie. Rathenau Instituut, 2013. 18 p. (Feiten & cijfers; 8).
@book{5cb0929e974241d2928e765324ec585b,
title = "Twintig jaar onderzoeksevaluatie",
abstract = "Nederland heeft een lange traditie van kwaliteitszorg van het academische onderzoek. Deze Feiten en Cijfers geeft een overzicht van de ontwikkeling van het systeem van kwaliteitszorg en biedt inzicht in de resultaten van de onderzoeksevaluaties Wat heeft twintig jaar kwaliteitszorg van het academische onderzoek opgeleverd? Die vraag is aan de orde in deze Feiten en Cijfers. Het document geeft voor het eerst sinds 1993 zowel een overzicht van de ontwikkeling van het systeem als van de resultaten van de evaluaties. Het biedt inzicht in de manier waarop universiteiten en onderzoeksinstituten de kwaliteitszorg van het onderzoek uitvoeren.",
keywords = "METIS-296865, IR-86633",
author = "{van Drooge}, Leonie and {de Jong}, Stefan and Marike Faber and Westerheijden, {Donald F.}",
note = "Ook verschenen in het Engels: Twenty years of research evaluation",
year = "2013",
language = "Dutch",
series = "Feiten & cijfers",
publisher = "Rathenau Instituut",
number = "8",

}

van Drooge, L, de Jong, S, Faber, M & Westerheijden, DF 2013, Twintig jaar onderzoeksevaluatie. Feiten & cijfers, no. 8, Rathenau Instituut.

Twintig jaar onderzoeksevaluatie. / van Drooge, Leonie; de Jong, Stefan; Faber, Marike; Westerheijden, Donald F.

Rathenau Instituut, 2013. 18 p. (Feiten & cijfers; No. 8).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Twintig jaar onderzoeksevaluatie

AU - van Drooge, Leonie

AU - de Jong, Stefan

AU - Faber, Marike

AU - Westerheijden, Donald F.

N1 - Ook verschenen in het Engels: Twenty years of research evaluation

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Nederland heeft een lange traditie van kwaliteitszorg van het academische onderzoek. Deze Feiten en Cijfers geeft een overzicht van de ontwikkeling van het systeem van kwaliteitszorg en biedt inzicht in de resultaten van de onderzoeksevaluaties Wat heeft twintig jaar kwaliteitszorg van het academische onderzoek opgeleverd? Die vraag is aan de orde in deze Feiten en Cijfers. Het document geeft voor het eerst sinds 1993 zowel een overzicht van de ontwikkeling van het systeem als van de resultaten van de evaluaties. Het biedt inzicht in de manier waarop universiteiten en onderzoeksinstituten de kwaliteitszorg van het onderzoek uitvoeren.

AB - Nederland heeft een lange traditie van kwaliteitszorg van het academische onderzoek. Deze Feiten en Cijfers geeft een overzicht van de ontwikkeling van het systeem van kwaliteitszorg en biedt inzicht in de resultaten van de onderzoeksevaluaties Wat heeft twintig jaar kwaliteitszorg van het academische onderzoek opgeleverd? Die vraag is aan de orde in deze Feiten en Cijfers. Het document geeft voor het eerst sinds 1993 zowel een overzicht van de ontwikkeling van het systeem als van de resultaten van de evaluaties. Het biedt inzicht in de manier waarop universiteiten en onderzoeksinstituten de kwaliteitszorg van het onderzoek uitvoeren.

KW - METIS-296865

KW - IR-86633

M3 - Report

T3 - Feiten & cijfers

BT - Twintig jaar onderzoeksevaluatie

PB - Rathenau Instituut

ER -

van Drooge L, de Jong S, Faber M, Westerheijden DF. Twintig jaar onderzoeksevaluatie. Rathenau Instituut, 2013. 18 p. (Feiten & cijfers; 8).