Gebruik van Internet Of Things in Nederland anno 2018

Translated title of the contribution: Use of Internet of Things in the Netherlands in 2018

Research output: Book/ReportReportProfessional

188 Downloads (Pure)

Abstract

In het Internet of Things zijn alledaagse voorwerpen verbonden met Internet om gegevens met elkaar en met gebruikers uit te wisselen. Uit dit onderzoek blijkt dat 44,7% van de Nederlandse volwassen bevolking minimaal één IoT-apparaat gebruikt (55,3% heeft nog nooit een IoT-apparaat gebruikt). Ongeveer een derde gebruikt IoT medisch, om gezondheidsredenen of bij het sporten (bijvoorbeeld voor de fun of voor het verbeteren van de sportprestaties). Een vergelijkbare groep gebruikt IoT in of rondom het huis, bijvoorbeeld om energie te besparen of huishoudelijke taken te verlichten. Veiligheidstoepassingen zijn het minst gangbaar.
Original languageDutch
PublisherUniversity of Twente
Number of pages26
Publication statusPublished - 5 Apr 2018

Fingerprint

Netherlands

Keywords

  • Internet of Things
  • Internet of Things (IoT)

Cite this

@book{938f45e491dd4f8d85d58f5bbb5b2bd1,
title = "Gebruik van Internet Of Things in Nederland anno 2018",
abstract = "In het Internet of Things zijn alledaagse voorwerpen verbonden met Internet om gegevens met elkaar en met gebruikers uit te wisselen. Uit dit onderzoek blijkt dat 44,7{\%} van de Nederlandse volwassen bevolking minimaal {\'e}{\'e}n IoT-apparaat gebruikt (55,3{\%} heeft nog nooit een IoT-apparaat gebruikt). Ongeveer een derde gebruikt IoT medisch, om gezondheidsredenen of bij het sporten (bijvoorbeeld voor de fun of voor het verbeteren van de sportprestaties). Een vergelijkbare groep gebruikt IoT in of rondom het huis, bijvoorbeeld om energie te besparen of huishoudelijke taken te verlichten. Veiligheidstoepassingen zijn het minst gangbaar.",
keywords = "Internet of Things, Internet of Things (IoT)",
author = "{van Deursen}, Alexander and {van der Zeeuw}, Alex and {de Boer}, Pia and Giedo Jansen and {van Rompay}, Thomas",
year = "2018",
month = "4",
day = "5",
language = "Dutch",
publisher = "University of Twente",
address = "Netherlands",

}

TY - BOOK

T1 - Gebruik van Internet Of Things in Nederland anno 2018

AU - van Deursen, Alexander

AU - van der Zeeuw, Alex

AU - de Boer, Pia

AU - Jansen, Giedo

AU - van Rompay, Thomas

PY - 2018/4/5

Y1 - 2018/4/5

N2 - In het Internet of Things zijn alledaagse voorwerpen verbonden met Internet om gegevens met elkaar en met gebruikers uit te wisselen. Uit dit onderzoek blijkt dat 44,7% van de Nederlandse volwassen bevolking minimaal één IoT-apparaat gebruikt (55,3% heeft nog nooit een IoT-apparaat gebruikt). Ongeveer een derde gebruikt IoT medisch, om gezondheidsredenen of bij het sporten (bijvoorbeeld voor de fun of voor het verbeteren van de sportprestaties). Een vergelijkbare groep gebruikt IoT in of rondom het huis, bijvoorbeeld om energie te besparen of huishoudelijke taken te verlichten. Veiligheidstoepassingen zijn het minst gangbaar.

AB - In het Internet of Things zijn alledaagse voorwerpen verbonden met Internet om gegevens met elkaar en met gebruikers uit te wisselen. Uit dit onderzoek blijkt dat 44,7% van de Nederlandse volwassen bevolking minimaal één IoT-apparaat gebruikt (55,3% heeft nog nooit een IoT-apparaat gebruikt). Ongeveer een derde gebruikt IoT medisch, om gezondheidsredenen of bij het sporten (bijvoorbeeld voor de fun of voor het verbeteren van de sportprestaties). Een vergelijkbare groep gebruikt IoT in of rondom het huis, bijvoorbeeld om energie te besparen of huishoudelijke taken te verlichten. Veiligheidstoepassingen zijn het minst gangbaar.

KW - Internet of Things

KW - Internet of Things (IoT)

M3 - Report

BT - Gebruik van Internet Of Things in Nederland anno 2018

PB - University of Twente

ER -