Van bedrag naar gedrag: Bezuinig gemeenten, door continue te leren verbeteren!

Celeste P.M. Wilderom, Hayo Christiaan Baarspul

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

75 Downloads (Pure)

Abstract

Organisaties bezuinigen om kosten te verlagen en de efficiëntie en/of effectiviteit te verhogen. Eerder onderzoek heeft naar voren gebracht dat de wijze waarop het bezuinigingsproces wordt ingericht bepalend is voor het succes van de organisatie op de lange termijn. Uit de resultaten van deze interviewstudie naar de bezuinigingsprocessen van achttien van de vijfentwintig grootste Nederlandse gemeenten blijkt dat de onderzochte organisaties vooral oog hebben voor de korte termijn. Via voornamelijk formatie- en taakreductie wordt geprobeerd bezuinigingstaakstellingen te realiseren, terwijl een langetermijnstrategie lijkt te ontbreken. Mede in het licht van de verstrekkende gevolgen van de huidige bezuinigingen voor zowel de organisaties en hun medewerkers als burgers en instellingen lijkt het raadzaam om bezuinigingen niet als tijdelijke klus te benaderen, maar als mogelijkheid om continu te verbeteren. De auteurs pleiten voor (veel) meer aandacht van zowel politici als gemeentesecretarissen en andere gemeentelijke topmanagers om bezuinigen te zien als een permanent, creatief en toch beheerst proces, waarin verbeter- en bezuinigingssuggesties in samenwerking met ambtenaren, burgers en instellingen actief gegenereerd en gebruikt worden.
Original languageDutch
Pages (from-to)21-45
JournalM & O
Volume2012
Issue number66
Publication statusPublished - 2012

Keywords

  • METIS-292527
  • IR-83055

Cite this

Wilderom, Celeste P.M. ; Baarspul, Hayo Christiaan. / Van bedrag naar gedrag: Bezuinig gemeenten, door continue te leren verbeteren!. In: M & O. 2012 ; Vol. 2012, No. 66. pp. 21-45.
@article{a80cfb4be3884aa4aa87c917de1100a1,
title = "Van bedrag naar gedrag: Bezuinig gemeenten, door continue te leren verbeteren!",
abstract = "Organisaties bezuinigen om kosten te verlagen en de effici{\"e}ntie en/of effectiviteit te verhogen. Eerder onderzoek heeft naar voren gebracht dat de wijze waarop het bezuinigingsproces wordt ingericht bepalend is voor het succes van de organisatie op de lange termijn. Uit de resultaten van deze interviewstudie naar de bezuinigingsprocessen van achttien van de vijfentwintig grootste Nederlandse gemeenten blijkt dat de onderzochte organisaties vooral oog hebben voor de korte termijn. Via voornamelijk formatie- en taakreductie wordt geprobeerd bezuinigingstaakstellingen te realiseren, terwijl een langetermijnstrategie lijkt te ontbreken. Mede in het licht van de verstrekkende gevolgen van de huidige bezuinigingen voor zowel de organisaties en hun medewerkers als burgers en instellingen lijkt het raadzaam om bezuinigingen niet als tijdelijke klus te benaderen, maar als mogelijkheid om continu te verbeteren. De auteurs pleiten voor (veel) meer aandacht van zowel politici als gemeentesecretarissen en andere gemeentelijke topmanagers om bezuinigen te zien als een permanent, creatief en toch beheerst proces, waarin verbeter- en bezuinigingssuggesties in samenwerking met ambtenaren, burgers en instellingen actief gegenereerd en gebruikt worden.",
keywords = "METIS-292527, IR-83055",
author = "Wilderom, {Celeste P.M.} and Baarspul, {Hayo Christiaan}",
year = "2012",
language = "Dutch",
volume = "2012",
pages = "21--45",
journal = "M & O",
issn = "0165-1722",
publisher = "Vakmedianet",
number = "66",

}

Van bedrag naar gedrag: Bezuinig gemeenten, door continue te leren verbeteren! / Wilderom, Celeste P.M.; Baarspul, Hayo Christiaan.

In: M & O, Vol. 2012, No. 66, 2012, p. 21-45.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Van bedrag naar gedrag: Bezuinig gemeenten, door continue te leren verbeteren!

AU - Wilderom, Celeste P.M.

AU - Baarspul, Hayo Christiaan

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Organisaties bezuinigen om kosten te verlagen en de efficiëntie en/of effectiviteit te verhogen. Eerder onderzoek heeft naar voren gebracht dat de wijze waarop het bezuinigingsproces wordt ingericht bepalend is voor het succes van de organisatie op de lange termijn. Uit de resultaten van deze interviewstudie naar de bezuinigingsprocessen van achttien van de vijfentwintig grootste Nederlandse gemeenten blijkt dat de onderzochte organisaties vooral oog hebben voor de korte termijn. Via voornamelijk formatie- en taakreductie wordt geprobeerd bezuinigingstaakstellingen te realiseren, terwijl een langetermijnstrategie lijkt te ontbreken. Mede in het licht van de verstrekkende gevolgen van de huidige bezuinigingen voor zowel de organisaties en hun medewerkers als burgers en instellingen lijkt het raadzaam om bezuinigingen niet als tijdelijke klus te benaderen, maar als mogelijkheid om continu te verbeteren. De auteurs pleiten voor (veel) meer aandacht van zowel politici als gemeentesecretarissen en andere gemeentelijke topmanagers om bezuinigen te zien als een permanent, creatief en toch beheerst proces, waarin verbeter- en bezuinigingssuggesties in samenwerking met ambtenaren, burgers en instellingen actief gegenereerd en gebruikt worden.

AB - Organisaties bezuinigen om kosten te verlagen en de efficiëntie en/of effectiviteit te verhogen. Eerder onderzoek heeft naar voren gebracht dat de wijze waarop het bezuinigingsproces wordt ingericht bepalend is voor het succes van de organisatie op de lange termijn. Uit de resultaten van deze interviewstudie naar de bezuinigingsprocessen van achttien van de vijfentwintig grootste Nederlandse gemeenten blijkt dat de onderzochte organisaties vooral oog hebben voor de korte termijn. Via voornamelijk formatie- en taakreductie wordt geprobeerd bezuinigingstaakstellingen te realiseren, terwijl een langetermijnstrategie lijkt te ontbreken. Mede in het licht van de verstrekkende gevolgen van de huidige bezuinigingen voor zowel de organisaties en hun medewerkers als burgers en instellingen lijkt het raadzaam om bezuinigingen niet als tijdelijke klus te benaderen, maar als mogelijkheid om continu te verbeteren. De auteurs pleiten voor (veel) meer aandacht van zowel politici als gemeentesecretarissen en andere gemeentelijke topmanagers om bezuinigen te zien als een permanent, creatief en toch beheerst proces, waarin verbeter- en bezuinigingssuggesties in samenwerking met ambtenaren, burgers en instellingen actief gegenereerd en gebruikt worden.

KW - METIS-292527

KW - IR-83055

M3 - Article

VL - 2012

SP - 21

EP - 45

JO - M & O

JF - M & O

SN - 0165-1722

IS - 66

ER -