Van papier naar praktijk? Handelen bij vermoedens van kindermishandeling

Annemieke Konijnendijk

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Kindermishandeling heeft een leven lang impact. Vroeg en snel ingrijpen is daarom essentieel. Professionals krijgen een steeds grotere rol bij de aanpak van dit probleem. Om hen daarbij te ondersteunen zijn richtlijnen ontwikkeld. Dit promotieonderzoek onderzocht in hoeverre professionals, met name in de Jeugdgezondheidszorg, de richtlijnaanbevelingen uitvoeren. Daarnaast is onderzocht of een digitaal hulpmiddel bijdraagt aan betere naleving van de richtlijn en snellere toegang tot richtlijninformatie.
Original languageEnglish
Pages (from-to)4-11
Number of pages8
JournalTijdschrift voor orthopedagogiek
Volume2018
Issue number11/12
Publication statusPublished - 1 Nov 2018

Fingerprint

Names

Keywords

  • Abonnement

Cite this

Konijnendijk, Annemieke. / Van papier naar praktijk? Handelen bij vermoedens van kindermishandeling. In: Tijdschrift voor orthopedagogiek. 2018 ; Vol. 2018, No. 11/12. pp. 4-11.
@article{210e3097f5c04a34b15147aee89afab7,
title = "Van papier naar praktijk?: Handelen bij vermoedens van kindermishandeling",
abstract = "Kindermishandeling heeft een leven lang impact. Vroeg en snel ingrijpen is daarom essentieel. Professionals krijgen een steeds grotere rol bij de aanpak van dit probleem. Om hen daarbij te ondersteunen zijn richtlijnen ontwikkeld. Dit promotieonderzoek onderzocht in hoeverre professionals, met name in de Jeugdgezondheidszorg, de richtlijnaanbevelingen uitvoeren. Daarnaast is onderzocht of een digitaal hulpmiddel bijdraagt aan betere naleving van de richtlijn en snellere toegang tot richtlijninformatie.",
keywords = "Abonnement",
author = "Annemieke Konijnendijk",
year = "2018",
month = "11",
day = "1",
language = "English",
volume = "2018",
pages = "4--11",
journal = "Orthopedagogiek",
issn = "2211-6273",
publisher = "Garant Uitgevers",
number = "11/12",

}

Van papier naar praktijk? Handelen bij vermoedens van kindermishandeling. / Konijnendijk, Annemieke.

In: Tijdschrift voor orthopedagogiek, Vol. 2018, No. 11/12, 01.11.2018, p. 4-11.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Van papier naar praktijk?

T2 - Handelen bij vermoedens van kindermishandeling

AU - Konijnendijk, Annemieke

PY - 2018/11/1

Y1 - 2018/11/1

N2 - Kindermishandeling heeft een leven lang impact. Vroeg en snel ingrijpen is daarom essentieel. Professionals krijgen een steeds grotere rol bij de aanpak van dit probleem. Om hen daarbij te ondersteunen zijn richtlijnen ontwikkeld. Dit promotieonderzoek onderzocht in hoeverre professionals, met name in de Jeugdgezondheidszorg, de richtlijnaanbevelingen uitvoeren. Daarnaast is onderzocht of een digitaal hulpmiddel bijdraagt aan betere naleving van de richtlijn en snellere toegang tot richtlijninformatie.

AB - Kindermishandeling heeft een leven lang impact. Vroeg en snel ingrijpen is daarom essentieel. Professionals krijgen een steeds grotere rol bij de aanpak van dit probleem. Om hen daarbij te ondersteunen zijn richtlijnen ontwikkeld. Dit promotieonderzoek onderzocht in hoeverre professionals, met name in de Jeugdgezondheidszorg, de richtlijnaanbevelingen uitvoeren. Daarnaast is onderzocht of een digitaal hulpmiddel bijdraagt aan betere naleving van de richtlijn en snellere toegang tot richtlijninformatie.

KW - Abonnement

M3 - Article

VL - 2018

SP - 4

EP - 11

JO - Orthopedagogiek

JF - Orthopedagogiek

SN - 2211-6273

IS - 11/12

ER -