Verschillen in leercultuur tussen sectoren

P.M. Gielen, Loek Nieuwenhuis, L.S.E. Woudstra, P.A. Kirschner

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  4 Downloads (Pure)

  Abstract

  De Denktank ‘Een leven lang leren’ heeft een viertal onderzoeken uitgezet, om op korte termijn een onderbouwing te verkrijgen voor haar advies (circa medio 2009) aan de staatssecretarissen van OCW en SZW. Deze onderzoeken richten zich op de motieven en het motiveren van individuen en organisaties om te leren, de rol van de werkgever hierbij, eventuele verschillen tussen sectoren met betrekking tot leven lang leren en de mate waarin het huidige beleidsinstrumentarium hierbij bevorderend dan wel belemmerend werkt.

  De Denktank heeft zich tot doel gesteld een concept of kader te ontwikkelen, dat erop is gericht dat individuen uit zichzelf aan hun ontwikkeling en inzetbaarheid blijven werken en dat werkgevers de ontwikkeling van hun personeel aanmoedigen en ondersteunen.

  Dit rapport beschrijft één van die vier onderzoeken. Het betreft een vergelijking tussen bedrijfstakken/sectoren die gekenmerkt worden door een sterke dan wel een zwakke leercultuur met als doel te zoeken naar verklarende variabelen die een leven lang leren stimuleren. Welke institutionele factoren werken bevorderend dan wel belemmerend op een leven lang leren? En is hierbij een onderscheid te maken tussen specifieke en generieke interventies? Ook stelt men een internationale dimensie voor, door de vergelijking door te trekken naar een (EU) land dat bekend staat om zijn sterke leercultuur.
  Original languageDutch
  Place of PublicationTilburg
  PublisherIVA
  Number of pages85
  Publication statusPublished - 2009

  Keywords

  • METIS-261782

  Cite this

  Gielen, P. M., Nieuwenhuis, L., Woudstra, L. S. E., & Kirschner, P. A. (2009). Verschillen in leercultuur tussen sectoren. Tilburg: IVA.
  Gielen, P.M. ; Nieuwenhuis, Loek ; Woudstra, L.S.E. ; Kirschner, P.A. / Verschillen in leercultuur tussen sectoren. Tilburg : IVA, 2009. 85 p.
  @book{9887601830ed4f0f8327b84b4423ec7e,
  title = "Verschillen in leercultuur tussen sectoren",
  abstract = "De Denktank ‘Een leven lang leren’ heeft een viertal onderzoeken uitgezet, om op korte termijn een onderbouwing te verkrijgen voor haar advies (circa medio 2009) aan de staatssecretarissen van OCW en SZW. Deze onderzoeken richten zich op de motieven en het motiveren van individuen en organisaties om te leren, de rol van de werkgever hierbij, eventuele verschillen tussen sectoren met betrekking tot leven lang leren en de mate waarin het huidige beleidsinstrumentarium hierbij bevorderend dan wel belemmerend werkt.De Denktank heeft zich tot doel gesteld een concept of kader te ontwikkelen, dat erop is gericht dat individuen uit zichzelf aan hun ontwikkeling en inzetbaarheid blijven werken en dat werkgevers de ontwikkeling van hun personeel aanmoedigen en ondersteunen.Dit rapport beschrijft {\'e}{\'e}n van die vier onderzoeken. Het betreft een vergelijking tussen bedrijfstakken/sectoren die gekenmerkt worden door een sterke dan wel een zwakke leercultuur met als doel te zoeken naar verklarende variabelen die een leven lang leren stimuleren. Welke institutionele factoren werken bevorderend dan wel belemmerend op een leven lang leren? En is hierbij een onderscheid te maken tussen specifieke en generieke interventies? Ook stelt men een internationale dimensie voor, door de vergelijking door te trekken naar een (EU) land dat bekend staat om zijn sterke leercultuur.",
  keywords = "METIS-261782",
  author = "P.M. Gielen and Loek Nieuwenhuis and L.S.E. Woudstra and P.A. Kirschner",
  year = "2009",
  language = "Dutch",
  publisher = "IVA",

  }

  Gielen, PM, Nieuwenhuis, L, Woudstra, LSE & Kirschner, PA 2009, Verschillen in leercultuur tussen sectoren. IVA, Tilburg.

  Verschillen in leercultuur tussen sectoren. / Gielen, P.M.; Nieuwenhuis, Loek; Woudstra, L.S.E.; Kirschner, P.A.

  Tilburg : IVA, 2009. 85 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Verschillen in leercultuur tussen sectoren

  AU - Gielen, P.M.

  AU - Nieuwenhuis, Loek

  AU - Woudstra, L.S.E.

  AU - Kirschner, P.A.

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - De Denktank ‘Een leven lang leren’ heeft een viertal onderzoeken uitgezet, om op korte termijn een onderbouwing te verkrijgen voor haar advies (circa medio 2009) aan de staatssecretarissen van OCW en SZW. Deze onderzoeken richten zich op de motieven en het motiveren van individuen en organisaties om te leren, de rol van de werkgever hierbij, eventuele verschillen tussen sectoren met betrekking tot leven lang leren en de mate waarin het huidige beleidsinstrumentarium hierbij bevorderend dan wel belemmerend werkt.De Denktank heeft zich tot doel gesteld een concept of kader te ontwikkelen, dat erop is gericht dat individuen uit zichzelf aan hun ontwikkeling en inzetbaarheid blijven werken en dat werkgevers de ontwikkeling van hun personeel aanmoedigen en ondersteunen.Dit rapport beschrijft één van die vier onderzoeken. Het betreft een vergelijking tussen bedrijfstakken/sectoren die gekenmerkt worden door een sterke dan wel een zwakke leercultuur met als doel te zoeken naar verklarende variabelen die een leven lang leren stimuleren. Welke institutionele factoren werken bevorderend dan wel belemmerend op een leven lang leren? En is hierbij een onderscheid te maken tussen specifieke en generieke interventies? Ook stelt men een internationale dimensie voor, door de vergelijking door te trekken naar een (EU) land dat bekend staat om zijn sterke leercultuur.

  AB - De Denktank ‘Een leven lang leren’ heeft een viertal onderzoeken uitgezet, om op korte termijn een onderbouwing te verkrijgen voor haar advies (circa medio 2009) aan de staatssecretarissen van OCW en SZW. Deze onderzoeken richten zich op de motieven en het motiveren van individuen en organisaties om te leren, de rol van de werkgever hierbij, eventuele verschillen tussen sectoren met betrekking tot leven lang leren en de mate waarin het huidige beleidsinstrumentarium hierbij bevorderend dan wel belemmerend werkt.De Denktank heeft zich tot doel gesteld een concept of kader te ontwikkelen, dat erop is gericht dat individuen uit zichzelf aan hun ontwikkeling en inzetbaarheid blijven werken en dat werkgevers de ontwikkeling van hun personeel aanmoedigen en ondersteunen.Dit rapport beschrijft één van die vier onderzoeken. Het betreft een vergelijking tussen bedrijfstakken/sectoren die gekenmerkt worden door een sterke dan wel een zwakke leercultuur met als doel te zoeken naar verklarende variabelen die een leven lang leren stimuleren. Welke institutionele factoren werken bevorderend dan wel belemmerend op een leven lang leren? En is hierbij een onderscheid te maken tussen specifieke en generieke interventies? Ook stelt men een internationale dimensie voor, door de vergelijking door te trekken naar een (EU) land dat bekend staat om zijn sterke leercultuur.

  KW - METIS-261782

  M3 - Report

  BT - Verschillen in leercultuur tussen sectoren

  PB - IVA

  CY - Tilburg

  ER -

  Gielen PM, Nieuwenhuis L, Woudstra LSE, Kirschner PA. Verschillen in leercultuur tussen sectoren. Tilburg: IVA, 2009. 85 p.