Vier deskundigen nemen de cesuur onder de loep: Waar ligt de cesuur? Een masterclass

Karen Heij, Theodorus Johannes Hendrikus Maria Eggen, Bernard P. Veldkamp, John de Jong, Tjeerd Haitjema

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

110 Downloads (Pure)

Abstract

Een 5,5 is een voldoende. In het onderwijs hanteren we al sinds jaar en dag deze grens tussen onvoldoende en voldoende, in vaktermen: de cesuur. Is dat gewoon een kwestie van afspraak of zit er een logica achter dit getal? Het voelt vreemd om een rekentoets te krijgen waarbij een 4,5 al voldoende is. Komt dat omdat we gewoontedieren zijn of is er meer aan de hand? Hoe komen cijferbepalingen tot stand en wat zijn de overwegingen?
Original languageDutch
Pages (from-to)24-29
Number of pages6
JournalToets!
Volume4
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  • METIS-311751
  • IR-97210

Cite this

@article{fe0afb833c4249f1b96d0c52bd1d561b,
title = "Vier deskundigen nemen de cesuur onder de loep: Waar ligt de cesuur? Een masterclass",
abstract = "Een 5,5 is een voldoende. In het onderwijs hanteren we al sinds jaar en dag deze grens tussen onvoldoende en voldoende, in vaktermen: de cesuur. Is dat gewoon een kwestie van afspraak of zit er een logica achter dit getal? Het voelt vreemd om een rekentoets te krijgen waarbij een 4,5 al voldoende is. Komt dat omdat we gewoontedieren zijn of is er meer aan de hand? Hoe komen cijferbepalingen tot stand en wat zijn de overwegingen?",
keywords = "METIS-311751, IR-97210",
author = "Karen Heij and Eggen, {Theodorus Johannes Hendrikus Maria} and Veldkamp, {Bernard P.} and {de Jong}, John and Tjeerd Haitjema",
year = "2015",
language = "Dutch",
volume = "4",
pages = "24--29",
journal = "Toets!",
issn = "2452-3356",
publisher = "Bureau ICE",

}

Vier deskundigen nemen de cesuur onder de loep: Waar ligt de cesuur? Een masterclass. / Heij, Karen; Eggen, Theodorus Johannes Hendrikus Maria; Veldkamp, Bernard P.; de Jong, John; Haitjema, Tjeerd.

In: Toets!, Vol. 4, 2015, p. 24-29.

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

TY - JOUR

T1 - Vier deskundigen nemen de cesuur onder de loep: Waar ligt de cesuur? Een masterclass

AU - Heij, Karen

AU - Eggen, Theodorus Johannes Hendrikus Maria

AU - Veldkamp, Bernard P.

AU - de Jong, John

AU - Haitjema, Tjeerd

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Een 5,5 is een voldoende. In het onderwijs hanteren we al sinds jaar en dag deze grens tussen onvoldoende en voldoende, in vaktermen: de cesuur. Is dat gewoon een kwestie van afspraak of zit er een logica achter dit getal? Het voelt vreemd om een rekentoets te krijgen waarbij een 4,5 al voldoende is. Komt dat omdat we gewoontedieren zijn of is er meer aan de hand? Hoe komen cijferbepalingen tot stand en wat zijn de overwegingen?

AB - Een 5,5 is een voldoende. In het onderwijs hanteren we al sinds jaar en dag deze grens tussen onvoldoende en voldoende, in vaktermen: de cesuur. Is dat gewoon een kwestie van afspraak of zit er een logica achter dit getal? Het voelt vreemd om een rekentoets te krijgen waarbij een 4,5 al voldoende is. Komt dat omdat we gewoontedieren zijn of is er meer aan de hand? Hoe komen cijferbepalingen tot stand en wat zijn de overwegingen?

KW - METIS-311751

KW - IR-97210

M3 - Article

VL - 4

SP - 24

EP - 29

JO - Toets!

JF - Toets!

SN - 2452-3356

ER -