Wat weten Nederlanders van salmonella en welke maatregelen nemen ze tijdens een uitbraak?

DJMA Beaujan, Lex Stefan van Velsen, Julia E.W.C. van Gemert-Pijnen, Jim E. van Steenbergen, aura Timen

  Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

  25 Downloads (Pure)

  Abstract

  Voedselgerelateerde Salmonella-infecties zijn een wereldwijd probleem. Gedurende een grootschalige uitbraak is het van belang dat het publiek de maatregelen neemt die door de GGD’en en de overheid worden geadviseerd. Om de naleving van deze maatregelen te vergoten, is het essentieel om inzicht te hebben in hoe en waar het publiek informatie vergaart en welke factoren bepalen of zij wel of niet de geadviseerde maatregelen neemt. Uit dit onderzoek blijkt dat GGD’en en overheid tijdens een uitbraak hun boodschap het beste via massamedia kunnen verspreiden. Wikipedia lijkt een veelbelovend kanaal om het publiek kennis bij te brengen over Salmonella.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)117-119
  JournalInfectieziekten bulletin
  Volume25
  Issue number4
  Publication statusPublished - 2014

  Keywords

  • IR-93586
  • METIS-307927

  Cite this

  @article{ff11473b2d1b474ba719373582591438,
  title = "Wat weten Nederlanders van salmonella en welke maatregelen nemen ze tijdens een uitbraak?",
  abstract = "Voedselgerelateerde Salmonella-infecties zijn een wereldwijd probleem. Gedurende een grootschalige uitbraak is het van belang dat het publiek de maatregelen neemt die door de GGD’en en de overheid worden geadviseerd. Om de naleving van deze maatregelen te vergoten, is het essentieel om inzicht te hebben in hoe en waar het publiek informatie vergaart en welke factoren bepalen of zij wel of niet de geadviseerde maatregelen neemt. Uit dit onderzoek blijkt dat GGD’en en overheid tijdens een uitbraak hun boodschap het beste via massamedia kunnen verspreiden. Wikipedia lijkt een veelbelovend kanaal om het publiek kennis bij te brengen over Salmonella.",
  keywords = "IR-93586, METIS-307927",
  author = "DJMA Beaujan and {van Velsen}, {Lex Stefan} and {van Gemert-Pijnen}, {Julia E.W.C.} and {van Steenbergen}, {Jim E.} and aura Timen",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  volume = "25",
  pages = "117--119",
  journal = "Infectieziekten bulletin",
  issn = "0925-711X",
  publisher = "RIVM national institute of public health and the environment",
  number = "4",

  }

  Wat weten Nederlanders van salmonella en welke maatregelen nemen ze tijdens een uitbraak? / Beaujan, DJMA; van Velsen, Lex Stefan; van Gemert-Pijnen, Julia E.W.C.; van Steenbergen, Jim E.; Timen, aura.

  In: Infectieziekten bulletin, Vol. 25, No. 4, 2014, p. 117-119.

  Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - Wat weten Nederlanders van salmonella en welke maatregelen nemen ze tijdens een uitbraak?

  AU - Beaujan, DJMA

  AU - van Velsen, Lex Stefan

  AU - van Gemert-Pijnen, Julia E.W.C.

  AU - van Steenbergen, Jim E.

  AU - Timen, aura

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Voedselgerelateerde Salmonella-infecties zijn een wereldwijd probleem. Gedurende een grootschalige uitbraak is het van belang dat het publiek de maatregelen neemt die door de GGD’en en de overheid worden geadviseerd. Om de naleving van deze maatregelen te vergoten, is het essentieel om inzicht te hebben in hoe en waar het publiek informatie vergaart en welke factoren bepalen of zij wel of niet de geadviseerde maatregelen neemt. Uit dit onderzoek blijkt dat GGD’en en overheid tijdens een uitbraak hun boodschap het beste via massamedia kunnen verspreiden. Wikipedia lijkt een veelbelovend kanaal om het publiek kennis bij te brengen over Salmonella.

  AB - Voedselgerelateerde Salmonella-infecties zijn een wereldwijd probleem. Gedurende een grootschalige uitbraak is het van belang dat het publiek de maatregelen neemt die door de GGD’en en de overheid worden geadviseerd. Om de naleving van deze maatregelen te vergoten, is het essentieel om inzicht te hebben in hoe en waar het publiek informatie vergaart en welke factoren bepalen of zij wel of niet de geadviseerde maatregelen neemt. Uit dit onderzoek blijkt dat GGD’en en overheid tijdens een uitbraak hun boodschap het beste via massamedia kunnen verspreiden. Wikipedia lijkt een veelbelovend kanaal om het publiek kennis bij te brengen over Salmonella.

  KW - IR-93586

  KW - METIS-307927

  M3 - Article

  VL - 25

  SP - 117

  EP - 119

  JO - Infectieziekten bulletin

  JF - Infectieziekten bulletin

  SN - 0925-711X

  IS - 4

  ER -