Zandgolvendynamiek in ondiepe zeeen

Theodore Adriënne Godefrieke Petula van Dijk

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

55 Downloads (Pure)

Abstract

Zandgolven zijn ‘wandelende’ duinen die vaak voorkomen op zandige bodems in ondiepe zeeën. Op het Nederlands Continentaal Plat zijn zandgolven tussen de 100 en 700 m lang en tot 10 meter hoog. Kennis over het ontstaan en de dynamiek van deze zandgolven is belangrijk voor een veilige scheepvaart, het opstellen van hydrografische monitoringsplannen en voor het ontwerp van offshore windmolenparken. Marien geoloog Thaiënne van Dijk doet onderzoek naar zeebodemdynamiek en coördineert de ontwikkeling van methoden om grote hoeveelheden hydrografische data (semi-) geautomatiseerd te analyseren. In haar duo-aanstelling bij Deltares en de Universiteit Twente wordt empirisch zandgolvenonderzoek in toegepaste projecten bij Deltares gekoppeld aan zandgolvenmodellering op de Universiteit Twente.
Original languageUndefined
Pages (from-to)4-7
JournalGeo.brief
Volume41
Issue number2
Publication statusPublished - 2016

Keywords

  • METIS-320515
  • IR-103517

Cite this

van Dijk, T. A. G. P. (2016). Zandgolvendynamiek in ondiepe zeeen. Geo.brief, 41(2), 4-7.
van Dijk, Theodore Adriënne Godefrieke Petula. / Zandgolvendynamiek in ondiepe zeeen. In: Geo.brief. 2016 ; Vol. 41, No. 2. pp. 4-7.
@article{33b84df0ae7044ebbfe85c29375be444,
title = "Zandgolvendynamiek in ondiepe zeeen",
abstract = "Zandgolven zijn ‘wandelende’ duinen die vaak voorkomen op zandige bodems in ondiepe zee{\"e}n. Op het Nederlands Continentaal Plat zijn zandgolven tussen de 100 en 700 m lang en tot 10 meter hoog. Kennis over het ontstaan en de dynamiek van deze zandgolven is belangrijk voor een veilige scheepvaart, het opstellen van hydrografische monitoringsplannen en voor het ontwerp van offshore windmolenparken. Marien geoloog Thai{\"e}nne van Dijk doet onderzoek naar zeebodemdynamiek en co{\"o}rdineert de ontwikkeling van methoden om grote hoeveelheden hydrografische data (semi-) geautomatiseerd te analyseren. In haar duo-aanstelling bij Deltares en de Universiteit Twente wordt empirisch zandgolvenonderzoek in toegepaste projecten bij Deltares gekoppeld aan zandgolvenmodellering op de Universiteit Twente.",
keywords = "METIS-320515, IR-103517",
author = "{van Dijk}, {Theodore Adri{\"e}nne Godefrieke Petula}",
year = "2016",
language = "Undefined",
volume = "41",
pages = "4--7",
journal = "Geo.brief",
issn = "1876-231X",
publisher = "Koninklijk Nederlands Geologisch Mijnbouwkundig Genootschap",
number = "2",

}

van Dijk, TAGP 2016, 'Zandgolvendynamiek in ondiepe zeeen', Geo.brief, vol. 41, no. 2, pp. 4-7.

Zandgolvendynamiek in ondiepe zeeen. / van Dijk, Theodore Adriënne Godefrieke Petula.

In: Geo.brief, Vol. 41, No. 2, 2016, p. 4-7.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Zandgolvendynamiek in ondiepe zeeen

AU - van Dijk, Theodore Adriënne Godefrieke Petula

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Zandgolven zijn ‘wandelende’ duinen die vaak voorkomen op zandige bodems in ondiepe zeeën. Op het Nederlands Continentaal Plat zijn zandgolven tussen de 100 en 700 m lang en tot 10 meter hoog. Kennis over het ontstaan en de dynamiek van deze zandgolven is belangrijk voor een veilige scheepvaart, het opstellen van hydrografische monitoringsplannen en voor het ontwerp van offshore windmolenparken. Marien geoloog Thaiënne van Dijk doet onderzoek naar zeebodemdynamiek en coördineert de ontwikkeling van methoden om grote hoeveelheden hydrografische data (semi-) geautomatiseerd te analyseren. In haar duo-aanstelling bij Deltares en de Universiteit Twente wordt empirisch zandgolvenonderzoek in toegepaste projecten bij Deltares gekoppeld aan zandgolvenmodellering op de Universiteit Twente.

AB - Zandgolven zijn ‘wandelende’ duinen die vaak voorkomen op zandige bodems in ondiepe zeeën. Op het Nederlands Continentaal Plat zijn zandgolven tussen de 100 en 700 m lang en tot 10 meter hoog. Kennis over het ontstaan en de dynamiek van deze zandgolven is belangrijk voor een veilige scheepvaart, het opstellen van hydrografische monitoringsplannen en voor het ontwerp van offshore windmolenparken. Marien geoloog Thaiënne van Dijk doet onderzoek naar zeebodemdynamiek en coördineert de ontwikkeling van methoden om grote hoeveelheden hydrografische data (semi-) geautomatiseerd te analyseren. In haar duo-aanstelling bij Deltares en de Universiteit Twente wordt empirisch zandgolvenonderzoek in toegepaste projecten bij Deltares gekoppeld aan zandgolvenmodellering op de Universiteit Twente.

KW - METIS-320515

KW - IR-103517

M3 - Article

VL - 41

SP - 4

EP - 7

JO - Geo.brief

JF - Geo.brief

SN - 1876-231X

IS - 2

ER -

van Dijk TAGP. Zandgolvendynamiek in ondiepe zeeen. Geo.brief. 2016;41(2):4-7.