Ziggy: zeer interactieve goniometrie

Research output: Book/ReportReportOther research output

174 Downloads (Pure)

Abstract

Goniometrie is voor veel leerlingen een moeilijk onderdeel van de wiskunde. In basis goniometrie draait het om het gebruiken van goniometrische functies (sinus, cosinus, tangens) om onbekende waarden in een driehoek te bepalen. Er is weinig computerondersteund leermateriaal te vinden over dit lastige onderwerp en het meeste is verouderd en heeft een sterk ‘drill and practice’ karakter. In dit project is een applicatie ontwikkeld en getest, Ziggy genaamd (Zeer Interactieve Goniometrie), die leerlingen via "touch" laat interacteren met interactieve driehoeken. De applicatie is getest in een kleinschalige studie met 28 vwo leerlingen uit twee klassen van de Waerdenborch in Goor.
Original languageDutch
Place of PublicationZoetermeer/Enschede
PublisherStichting Kennisnet / Faculteit Gedragswetenschappen, vakgroep Instructietechnologie
Number of pages17
Publication statusPublished - 2013

Cite this

Kamp, E., Anjewierden, A., & de Jong, T. (2013). Ziggy: zeer interactieve goniometrie. Zoetermeer/Enschede: Stichting Kennisnet / Faculteit Gedragswetenschappen, vakgroep Instructietechnologie.
Kamp, Ellen ; Anjewierden, Anjo ; de Jong, Ton. / Ziggy : zeer interactieve goniometrie. Zoetermeer/Enschede : Stichting Kennisnet / Faculteit Gedragswetenschappen, vakgroep Instructietechnologie, 2013. 17 p.
@book{14547b774e694315a4218fb14f6e5fba,
title = "Ziggy: zeer interactieve goniometrie",
abstract = "Goniometrie is voor veel leerlingen een moeilijk onderdeel van de wiskunde. In basis goniometrie draait het om het gebruiken van goniometrische functies (sinus, cosinus, tangens) om onbekende waarden in een driehoek te bepalen. Er is weinig computerondersteund leermateriaal te vinden over dit lastige onderwerp en het meeste is verouderd en heeft een sterk ‘drill and practice’ karakter. In dit project is een applicatie ontwikkeld en getest, Ziggy genaamd (Zeer Interactieve Goniometrie), die leerlingen via {"}touch{"} laat interacteren met interactieve driehoeken. De applicatie is getest in een kleinschalige studie met 28 vwo leerlingen uit twee klassen van de Waerdenborch in Goor.",
author = "Ellen Kamp and Anjo Anjewierden and {de Jong}, Ton",
note = "Dit onderzoek is gefinancierd met subsidie van Kennisnet in het kader van de stimuleringsregeling Kennis van Waarde Maken",
year = "2013",
language = "Dutch",
publisher = "Stichting Kennisnet / Faculteit Gedragswetenschappen, vakgroep Instructietechnologie",

}

Kamp, E, Anjewierden, A & de Jong, T 2013, Ziggy: zeer interactieve goniometrie. Stichting Kennisnet / Faculteit Gedragswetenschappen, vakgroep Instructietechnologie, Zoetermeer/Enschede.

Ziggy : zeer interactieve goniometrie. / Kamp, Ellen; Anjewierden, Anjo; de Jong, Ton.

Zoetermeer/Enschede : Stichting Kennisnet / Faculteit Gedragswetenschappen, vakgroep Instructietechnologie, 2013. 17 p.

Research output: Book/ReportReportOther research output

TY - BOOK

T1 - Ziggy

T2 - zeer interactieve goniometrie

AU - Kamp, Ellen

AU - Anjewierden, Anjo

AU - de Jong, Ton

N1 - Dit onderzoek is gefinancierd met subsidie van Kennisnet in het kader van de stimuleringsregeling Kennis van Waarde Maken

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Goniometrie is voor veel leerlingen een moeilijk onderdeel van de wiskunde. In basis goniometrie draait het om het gebruiken van goniometrische functies (sinus, cosinus, tangens) om onbekende waarden in een driehoek te bepalen. Er is weinig computerondersteund leermateriaal te vinden over dit lastige onderwerp en het meeste is verouderd en heeft een sterk ‘drill and practice’ karakter. In dit project is een applicatie ontwikkeld en getest, Ziggy genaamd (Zeer Interactieve Goniometrie), die leerlingen via "touch" laat interacteren met interactieve driehoeken. De applicatie is getest in een kleinschalige studie met 28 vwo leerlingen uit twee klassen van de Waerdenborch in Goor.

AB - Goniometrie is voor veel leerlingen een moeilijk onderdeel van de wiskunde. In basis goniometrie draait het om het gebruiken van goniometrische functies (sinus, cosinus, tangens) om onbekende waarden in een driehoek te bepalen. Er is weinig computerondersteund leermateriaal te vinden over dit lastige onderwerp en het meeste is verouderd en heeft een sterk ‘drill and practice’ karakter. In dit project is een applicatie ontwikkeld en getest, Ziggy genaamd (Zeer Interactieve Goniometrie), die leerlingen via "touch" laat interacteren met interactieve driehoeken. De applicatie is getest in een kleinschalige studie met 28 vwo leerlingen uit twee klassen van de Waerdenborch in Goor.

M3 - Report

BT - Ziggy

PB - Stichting Kennisnet / Faculteit Gedragswetenschappen, vakgroep Instructietechnologie

CY - Zoetermeer/Enschede

ER -

Kamp E, Anjewierden A, de Jong T. Ziggy: zeer interactieve goniometrie. Zoetermeer/Enschede: Stichting Kennisnet / Faculteit Gedragswetenschappen, vakgroep Instructietechnologie, 2013. 17 p.